Unable to access apple.com

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Kirk, Jan 8, 2005.

  1. Kirk macrumors regular

    Kirk

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Location:
    Norway
    #1
    Since last night I have been unable to access any of the pages on apple.com (Including apple.no, apple.co.uk etc.) Does anyone else have this problem? Is there anything I can do to fix it?

    I have the same problem with all of my browsers, nut just Safari.

    :confused:
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #2
    Working fine here. What ISP are you using? Maybe someone else with the same ISP can comment on whether it works for them - but unfortunately I haven't seen too many people from Norway here so it's possible that nobody else will try :(
     
  3. munkle macrumors 68030

    munkle

    Joined:
    Aug 7, 2004
    Location:
    On a jet plane
    #3
    Working fine here too.

    Is it just apple websites you're having problems with?
     
  4. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #4
    Warning: Technical post follows!

    Here's a traceroute from me to apple.com, maybe you could try pinging some of the servers which are close to Apple (eg. pnap.net and alter.net)

    Code:
    traceroute to apple.com (17.254.3.183), 30 hops max, 40 byte packets
     1  192.168.1.254 (192.168.1.254)  1.504 ms  1.029 ms  1.001 ms
     2  203-167-186-1.dsl.clear.net.nz (203.167.186.1)  49.336 ms  52.754 ms  51.428 ms
     3  192.168.253.161 (192.168.253.161)  49.112 ms  48.652 ms  48.172 ms
     4  ba3-atm11-0-0-490-acld.auckland.clix.net.nz (203.97.81.57)  57.189 ms  64.888 ms  60.519 ms
     5  jcore2-ge-0-2-0-927-acld.auckland.clix.net.nz (218.101.61.14)  60.403 ms  58.054 ms  57.421 ms
     6  ge-0-2-0-1.xcore1.acld.telstraclear.net (203.98.50.251)  70.972 ms  58.936 ms  58.114 ms
     7  jb2.wils.telstraclear.net (203.98.42.68)  225.369 ms  183.673 ms  186.953 ms
     8  500.pos2-2.gw6.lax4.alter.net (208.222.9.169)  193.29 ms  183.606 ms  182.831 ms
     9  169.at-0-1-0.cl2.lax4.alter.net (152.63.113.150)  195.355 ms  192.71 ms  192.859 ms
    10  0.so-0-0-0.tl2.lax2.alter.net (152.63.2.74)  192.061 ms  191.762 ms  191.891 ms
    11  0.so-7-0-0.tl2.scl2.alter.net (152.63.1.69)  214.707 ms  211.774 ms  201.585 ms
    12  0.so-3-0-0.xl2.scl2.alter.net (152.63.48.94)  214.924 ms  198.848 ms  210.168 ms
    13  pos5-0.xr2.sjc7.alter.net (152.63.52.142)  229.871 ms  197.952 ms  197.827 ms
    14  pos7-0.gw2.sjc7.alter.net (152.63.51.49)  198.47 ms  198.414 ms  197.556 ms
    15  internap-gw.customer.alter.net (208.214.143.198)  204.532 ms  204.758 ms  204.873 ms
    16  border1.ge0-0-bbnet2.sje.pnap.net (66.151.144.68)  197.496 ms  207.176 ms  197.318 ms
    17  apple-12.border1.sje.pnap.net (66.151.157.186)  206.429 ms  206.167 ms  210.837 ms
    For some reason it won't trace any further than that :confused:
     
  5. Kirk thread starter macrumors regular

    Kirk

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Location:
    Norway
    #5
    Huh?

    Now it works again! I was unable to access ANY of the Apple pages for at least half a day, but now it’s back!?? :confused:

    Every other websites I have tried has worked all the time.

    I knew i shouldn’t have visited Think Secret . . .
    :p
     
  6. asif786 macrumors 65816

    asif786

    Joined:
    Jun 17, 2004
    Location:
    London, UK.
    #6
    was probably just a dns problem or an issue with akamai :)

    it's v. annoying when it happens though.. :/

    /asif
     

Share This Page