Uninstall Final Cut Pro 2

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by peejack, Mar 3, 2008.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #1
    I tried to install my new final cut pro package, all seemed to go ok then i ran the update from the software menu.

    After I done that the icon in the applications folder was just white and I couldn't open final cut. All the other applications seened fine.

    I tried to remove all the bit of final cut but when I try and re-install the program it still tells me it's there.

    Can anyone tell me how to uninstall thie sucker properly? or how to get final final cut to work.?

    or is there a link to the newest update?

    Thanks
     
  2. macrumors regular

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #2
    2 possible ways around this. You can delete the receipt in your Harddrive->Library->Receipts folder and Username->Library->Receipts folder OR use a program like Pacifist to reinstall Final Cut Pro.
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #3
    Thanks. I have looked in the receipts folder but can't find anything named final cut in there?? :confused:
     
  4. macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #4
    why not re-install again but under a different account
     
  5. CST
    macrumors member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #5
    You can use Pacifist to just install the FCP package again. I had to do that with Compressor a while back.
     
  6. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #6
    Ok so I tried to install again from a fresh formatted system and when I inserted the disc in the 'choose what to install' window final cut was grayed out and and said skip, everything else seems to install fine apart from final cut which didn't :(

    Any suggestions?
     
  7. macrumors 6502a

    QuantumLo0p

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Location:
    U.S.A.
    #7
    If you tried to find every FCP file and delete it and it is still giving you problems you may have to dig a little deeper.

    Does FCP install PACE? If it does then there may be problems with PACE anti-piracy software. Normally everything runs fine and you never have to worry about it but once in a while I have heard of issues with it.

    Try to delete everything FCP and PACE then reinstall FCP.

    If this doesn't help you may want to go to an Apple store and visit the genius bar.
     
  8. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #8
    I done a complete reformat and it still says 'skip' for final cut when I try and install.
     
  9. macrumors 6502a

    QuantumLo0p

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Location:
    U.S.A.
    #9
    Wow. At this point I don't know what else to suggest other than you can call Apple if you still have support from buying FCP. Have Applecare?
     
  10. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #10
    Tried reinstalling using Pacafist and now I just get this:

    [​IMG]

    When I click on it :(
     
  11. macrumors 6502

    ucsdmac

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #11
    do u meet this system requirements?

    * A Macintosh computer with a 1.25GHz or faster PowerPC G4, PowerPC G5, Intel Core Duo, or Intel Xeon processor
    * 1GB of RAM
    * An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
    * A display with 1024-by-768 resolution or higher
    * Mac OS X v10.4.9 or later
    * QuickTime 7.1.6 or later
    * A DVD drive for installation
     
  12. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #12
    I have a new mac pro 8 core :)
     
  13. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
  14. CST
    macrumors member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #14
    Are you trying to install a non-universal version of FCP? That would give you these problems.
     
  15. macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #15
    could be - OP said FCP 2 ? or does he mean Final Cut Studio 2 ?

    i had this sort of thing happen to me when i did a full restore from a time machine backup to a new Mac - some apps would show the empty logo and not load - re-install of said apps worked fine for me
     
  16. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #16
    I done a complete system reformat of leopard and tried to reinstall with the final cut studio 2 discs. :confused:
     
  17. macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #17
    that is weird - have you updated to 10.5.2 ?

    also where are you installing to ? the main HDD or a External HDD

    also the error message you got looks like it's running a PPC app - on the FCP.app right click and get info and take a screeenshot and post it
     
  18. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #18
    Yes 10.5.2, Install in the main 1st drive. It is so strange because everything else I selected (i.e motion/colour etc..) Has install just fine.
     
  19. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
  20. CST
    macrumors member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #20
    Are you sure it's a legal version of FCP? I know you said you had the discs but that's the last thing I can think of.

    You might try posting over at the Apple discussion forum for FCP too.
     
  21. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #21
    Yes legal version on originals discs :(

    Ill try over at apple thanks.
     
  22. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2008
    #22
    Final Cut Studio 2: Option to install Final Cut Pro is dimmed

    Is this perhaps the solution to your problem?
     
  23. macrumors member

    Joined:
    Jan 28, 2004
    #23
  24. macrumors newbie

    Joined:
    May 6, 2009
    #24
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2010
    #25
    Update to fix problem

    Hey Guys

    Thanks for the earlier posts, the promediaio files are the ones you need to get rid of.

    If you didnt find them in that directory check here.

    -------------"/private/var/db/receipts"-------------

    It has different names as well

    Its ------"com.apple.pkg.prmedialO.plist"--------------
    and also ------"com.apple.pkg.ProMedialO.bom"-------------

    I deleted both and the installation went perfectly.

    Thanks for the help guys.
     

Share This Page