unreal tournament out of memory error

Discussion in 'Games' started by madmax_2069, Sep 23, 2005.

  1. madmax_2069 macrumors 6502a

    madmax_2069

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    Springfield Ohio
    #1
    im running mac os 9.2.2 on the mac in my sig and play unreal tournament game of the year. when i try to go on a server and it starts to download the files the screen fades to black and the error message appears that i ran out of memory. i know i got plenty of memory left ut min memory requirement is 64 mb ram and recomended is 128 mb ram. is 224 mb ram not enuff to run it right or is it somthing else.

    im soon buying a 80 gig hdd and installing mac os 10.2 on the first partition of 7.4 gig's and installing mac os 9.2.2 on the second partition.and soon going to be maxing out the ram to 768mb see i can play the demo of unreal tounament just fine with no problems.

    the error say's about increasing the perfered memory size
    sorry for the bad spelling and grammer
     
  2. xparaparafreakx macrumors 65816

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #2
    Reinstall Unreal Tournamnet GOTY then patch it to run it on OS X and try that.
     
  3. RacerX macrumors 65832

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #3
    What did you increase the memory size to?

    The Mac OS 9 version I have on one of my systems is set with 155 MB as the minimum size and 188 MB as the preferred size, and I don't recall having any issues with it.
     
  4. madmax_2069 thread starter macrumors 6502a

    madmax_2069

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    Springfield Ohio
    #4
    minimum is 8000k=8mb and max is 170000k=170mb i do only have 224 mb ram
    i will patch it once i do get the 80 gig hdd.but if it dont run right in osx then i switch it back to os 9.2.2. but also i am going to put mac osx 10.2 on the first partition and mac os 9.2.2 on the second partition so i can go back and fourth booting in osx 10.2 or boot to os9.2. i heard from someone that making the min to high will screw up the system cause it wont release the memory for other apps but i dunno i could be wrong but it shouldent lock the ram when its not running or will it. i dont know y the demo has no problems runnong but goty has this problem is beside me
     
  5. madmax_2069 thread starter macrumors 6502a

    madmax_2069

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    Springfield Ohio
    #5
    ok i changed it to min 155mb and 188 max and so far so good. now if only i could get my 120-150 ping down to 70-90.is there any ports that needs to be forwarded in the router if so can any one tell me what ports ut uses
     

Share This Page