unsupported Aperture

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by stoneage, Dec 31, 2006.

  1. stoneage macrumors regular

    stoneage

    Joined:
    Sep 21, 2002
    Location:
    Directly above the center of the Earth.
    #1
    Has anyone seen a workaround for installing Aperture on an older machine?
    iBook G4 with 768ram.
     
  2. Benjamindaines macrumors 68030

    Benjamindaines

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Location:
    A religiously oppressed state
    #2
    Even if there is I wouldn't do it, your video card isn't even close to powerful enough, it will run like flaming piss.
     
  3. Aniej macrumors 68000

    Aniej

    Joined:
    Oct 17, 2006
    #3
    yes the workaround is an upgrade to a mac pro with a system and vid card that could handle it.;)
     
  4. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #4
    Supposedly, Aperture runs on 1.25 GHz PowerBooks and up but not well. Why would you want to run it on an even less powerful machine? You'd watch each pixel change.

    Wait until you can buy a powerful machine.
     
  5. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #5
    1.5 ran reasonably well on my 1.25GHz Powerbook G4 - but one or two things were unbearably slow (image rotation by arbitrary angle is the one that comes to mind). The reason it likely was workable was the graphics card.

    I wouldn't want to try it on a "lesser" Mac than that, though.

    (I don't know the work-around; if I did, I'd tell you)
     
  6. MGLXP macrumors regular

    Joined:
    Sep 29, 2005
    #6
    I would not even dare run Aperture on an iBook G4. First, even on my Macbook Pro 2.0GHz w/2GB RAM, Aperture is not totally usable as image loading times and other types of processing are still quite slow (especially compared to Adobe Photoshop Lightroom). Secondly, Aperture by itself uses up over 700MB of RAM when working with a decent size RAW library. Also, you need a decent screen resolution to use Aperture as there are a lot of panes and the iBook G4 only goes up to 1024X768. And yes, I am using Aperture 1.5.2.
     
  7. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #7
    I run it on a 1.67 pb and basically it's the lowest i'd go.
     

Share This Page