Unusual quicktime files playing on one computer and not on another

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by onemacmini, Nov 5, 2006.

  1. onemacmini macrumors 6502

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Location:
    Hertfordshire
    #1
    I was transferring my movies from my macmini using my new seagate hard drive. When i copy the movie to the macbookpro it copys and when i try to play it its just a white screen with mutated sound.. this is really frustrating as i cannot watch my movies on the go. please help
     
  2. Mernak macrumors 6502

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Location:
    Kirkland, WA
  3. eRondeau macrumors 6502a

    eRondeau

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Location:
    Canada's South Coast
    #3
    Same problem...

    I had the exact same thing happen when I tried to copy a .avi video from my iBook to an iMac. It's a DIVX file, and somewhere in the past three years I must have installed a DIVX playback component on my iBook that doesn't exist on the new iMac. It probably came with Toast. I've been told that Perian will install all the necessary components in QuickTime to fix it right up -- haven't tried it yet, but I will tomorrow.

    http://perian.cachefly.net/Perian_0.5.dmg
     
  4. speakerwizard macrumors 68000

    speakerwizard

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    London
    #4
    have you downloaded any additional codecs on one machine and forgot about them, their are codecs for virtually every wierd vid out there, divx 3vx etc
     

Share This Page