Upgrade your Mac Pro quad-core to octo-core

Discussion in 'Mac Pro' started by AaronICT, Feb 13, 2007.

  1. AaronICT macrumors member

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #1
  2. synth3tik macrumors 68040

    synth3tik

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Location:
    Minneapolis, MN
    #2
    That is very thorough, though I can't afford to do it, nor do I really need to./
     
  3. ricgnzlzcr macrumors 6502a

    ricgnzlzcr

    Joined:
    Jun 7, 2005
    #3
    If I had a mac pro right now I don't think I'd need to upgrade right now since it's plenty powerful. Hopefully within 4-5 years the current mac pros will be as easy to upgrade as the g4 power macs are.
     
  4. Jiddick ExRex macrumors 65816

    Jiddick ExRex

    Joined:
    May 14, 2006
    Location:
    Roskilde, DK
    #4
    As a fellow poster said when asked about the need of an octo-core Pro: "What do you need it for? Planetary simulation?".

    The Mac Pro is stupifyingly powerful, and upgrading it hardwarewise won't hardly be noticeable until the software follows with it.
     
  5. bearbo macrumors 68000

    bearbo

    Joined:
    Jul 20, 2006
    #5
    that is very what
     
  6. djellison macrumors 68020

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    Pasadena CA
    #6
    There are situations for which the 8 cores would have tangible benefits. 3D rendering - particularly if GI or raytracing is involved. Ditto complex video compositing. Be honest - you wouldn't say no if you were offered one :)

    Doug
     
  7. Allotriophagy macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 5, 2006
    #7
    It's a shame that while you can put in four more cores, a bucketload of RAM, piles of harddrives...your OS X options for graphics cards are slightly limited.
     
  8. CyberPrey macrumors regular

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Location:
    IGH, MN
    #8
    saying our graphics card choice is Limited is being nice about it :)
     
  9. synth3tik macrumors 68040

    synth3tik

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Location:
    Minneapolis, MN
    #9
    I do wish there were more graphics options. I am satisfied with my graphics cards, but I like lots of options
     
  10. devinci99 macrumors regular

    Joined:
    Mar 2, 2008
    #11
    VMWare Fusion(or Parallels) would eat up those cores and RAM easily.
     
  11. Cindori macrumors 68040

    Cindori

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Sweden
  12. Tesselator macrumors 601

    Tesselator

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Location:
    Japan
    #13
    Yup!

    I upgraded to 8-cores 6 months after I got the machine back when the Intel Mac Pros were first released. What a very nice difference it made for what I do!

    Of course i run planetary simulations in my sleep... Muahahahaaaa... :D
     
  13. Andrew Henry macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 4, 2008
    #14
    You too? :cool:
     
  14. Tesselator macrumors 601

    Tesselator

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Location:
    Japan
    #15
    Yes.

    But it's only a small part of my evil plans to dominate and rule the world!

    Muuuaaaahahahahahaaaaaa....
     

Share This Page