Upgrading Ram in G5

Discussion in 'Macintosh Computers' started by robotrenegade, Feb 24, 2004.

  1. robotrenegade macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Location:
    Greenville,SC
    #1
    I use every program in the book for multi-media design. I love my G5, but I wonder if I add another 2 GB of ram to it will I see a difference in speed? I have 2GB total now.
     
  2. janey macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #2
    sounds like a good idea if you got the moolah :)
     
  3. robotrenegade thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Location:
    Greenville,SC
    #3
    Well, everything sounds good but will I really see a differences?
     
  4. krimson macrumors 65816

    krimson

    Joined:
    Oct 29, 2003
    Location:
    Democratic People's Republic of Kalifornia
    #4
    what exactly are you running... and how often do you run the at the same time...
     
  5. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #5
    How many page swaps are you seeing with 2GB in the machine right now?

    If you are seeing quite a few it will slow the machine down -- basically to the speed of the G4 (drive access generally the same between the G4 & G5).

    The testing showed that the G5s do need quite a bit of memory to give you the full benefit of the new architecture, but I don't remember anybody really playing around with the memory and apps to see how BIG the benefit is.

    Just the offhand note that there was a boost in the benchmarks when xGB of memory was used.
     
  6. robotrenegade thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 16, 2002
    Location:
    Greenville,SC
    #6
    I run Adobe suite
    Macromedia Suite
    Lightwave 7.5
    After effects
    Quark (when I have to)
    FCP 4.0
    Soundtrack
    bbedit
    transfer
    idvd
    iphoto
    etc
     

Share This Page