Uploading photos from iOS 6 to forums

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by arn, Sep 27, 2012.

  1. arn
    macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #1
    So

    I think I have this set up so you can upload photos from the mobile forums on MacRumors.

    There is an "edit attachment" link when you are posting. If you are using the desktop version, you can use the normal Manage Attachments.

    It seems you can't upload more than one photo. Also iPhone photos tend to be big, so it will take a long time to upload on a slow connection.

    Give it a test.

    For my first photo, fried mozerella sandwich:
     

    Attached Files:

  2. macrumors member

    dbyway

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Location:
    Utah
  3. macrumors 6502a

    Feed Me

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Location:
    Location Location
  4. macrumors 604

    jmann

    #4
    Obligatory cat photo.
     

    Attached Files:

  5. Administrator

    blakespot

    Joined:
    Jun 4, 2000
    Location:
    Alexandria, VA
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 20, 2004
    #6
    As mesmerizing data center picture:

    Edit: wow, that was a simple process. Nice work Arn.
     

    Attached Files:

  7. Moderator

    OllyW

    Staff Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Location:
    The Black Country, England
  8. macrumors 6502a

    DeuceDeuce

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    San Dimas, CA
    #8
    Lord Stanley!
     

    Attached Files:

  9. macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #9
    I'm in
     

    Attached Files:

  10. TSX, Sep 27, 2012
    Last edited: Sep 27, 2012

    TSX
    macrumors 68030

    TSX

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Texas
    #10
    Mine took about 10 seconds to upload on AT&T 4G. This is awesome.

    I just noticed I was able to upload pics on another site too. I finally get a favorite JB tweak in iOS6.
     

    Attached Files:

  11. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Location:
    Montreal, Qc
    #11
    Not sure if it's a forum bug, your thumbnail is sideway but when you open it it's in the right position.

    Edit: in safari --> preview sideway, when you open it it's ok.
    Chrome --> Sideway in both case
     
  12. Moderator

    stridemat

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Location:
    Southampton, UK
  13. Moderator

    SandboxGeneral

    Staff Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit, Michigan
    #13
    I ran into the same issue trying to upload multiple images from iOS 6 for iPad using the full MR site. The manage attachments pop-up shows up as a new tab in Safari, and then I can click on 'choose file' and select a photo from my camera roll or photo stream. It will let me do that for all 5 spots, but when I upload them, and close the tab going back to the main edit window, only the first image gets attached.
     
  14. TSX
    macrumors 68030

    TSX

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Texas
    #14
    Just a test photo.
     

    Attached Files:

  15. TSX
    macrumors 68030

    TSX

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Texas
    #15
    Edit: Photo is still sideways. I wonder why it's doing this.

    @francois where do you see preview sideway at in safari?
     
  16. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Location:
    Montreal, Qc
    #16
    Look like that, still sideways.

    Must have something to do with the image orientation exif data...

    By preview I meant thumbnails sorry!
     

    Attached Files:

  17. TSX
    macrumors 68030

    TSX

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Location:
    Texas
    #17
    I'm uploading them from my iPhone.
     
  18. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Location:
    Montreal, Qc
    #18
    I know that, that's the whole point of this thread ;)

    What I'm trying to say, when you take a picture with a device that support the "device orientation" feature like many camera/dslr/etc... have, whatever the orientation your device is the resulting picture will have the correct side up.

    In older version of windows the equivalent to osx preview would open the image in the same orientation the device was when the picture was taken, it ignored this part of the exif data, even overwriting it in some case :eek:

    Here, I'm just wondering if it's the browser or the forum software that display in the wrong direction... I'm guessing it's 50/50 since clicking the thumbnails open it corectly in safari, while not in chrome, and the forum (vbulletin I guess) delete those exif information when resizing for thumbnails.
     
  19. macrumors 6502a

    al256

    Joined:
    Jun 7, 2001
    Location:
    Colorado
    #19
    This is Oliver.
     

    Attached Files:

  20. Administrator

    blakespot

    Joined:
    Jun 4, 2000
    Location:
    Alexandria, VA
    #20
    Another test.
     

    Attached Files:

  21. Administrator

    blakespot

    Joined:
    Jun 4, 2000
    Location:
    Alexandria, VA
    #21
    Test ...
     

    Attached Files:

  22. macrumors demi-god

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #22
    Any idea why only one image ?

    image.jpg

    It seems that the default file name is always image.jpg which could be why one one image is possible.

    It's a very nice enhancement; if just could be used with multiple images :D
     

Share This Page