"Use with iSync" option greyed out when setting up k700i and my PB

Discussion in 'Macintosh Computers' started by mrjamin, Mar 22, 2005.

  1. macrumors 65816

    mrjamin

    Joined:
    Feb 6, 2003
    Location:
    Strongbadia
    #1
    Hey,

    I just got a SE K700i to replace my ailing T610.

    According to the Apple site (and SE's), this handset is compatible with iSync. So, I go through the bluetooth device setup assistant in OSX, it finds my phone, pairs with it but when you get the screen to select which services to use, iSync is greyed out! WTF?

    Can use the data connection, and send/receive files and use with Addressbook without a problem (have tried), but still no iSync. Even when I get iSync to scan for in-range phones, it doesn't show up.

    Any idea what the story is?

    MrJ
     
  2. macrumors 68000

    varmit

    Joined:
    Aug 5, 2003
    #2
    if you have a data cable, USB, then that is what you are suppose to use to sync it. your service provider has cut off the bluetooth from using isync accross it. I have verizon, and I can connect to the internet via bluetooth, but can't transfer files or isync over bluetooth. I can isync with my usb data cable, but can't transfer files. So it all depends on who your service provider is, and what rules they have setup for you.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Location:
    In the cool neighborhood of LA
    #3
    What worked for me with my Siemens S66 was to create a new user in OS X. Try that, all of the sudden isync worked for me. Something was screwed up in the sync preferences. Then just copy the sync preferences from the new user over to your normal user.
     
  4. macrumors G4

    Applespider

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Location:
    looking through rose-tinted spectacles...
    #4
    Mine is greyed out too, ever since I got the firmware in the phone updated which I imagine is what the new ones come with.

    I've got round it by synching from the phone to the Mac (from connections, add device - delete your Mac if it's already there). The phone asks whether you want to synch and ta da, it all seems to work. After that iSync works fine.
     
  5. thread starter macrumors 65816

    mrjamin

    Joined:
    Feb 6, 2003
    Location:
    Strongbadia
    #5
    yeh, its the new firmware that's the problem. Doh! Guess we'll have to see what Tiger brings.
     
  6. macrumors G4

    Applespider

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Location:
    looking through rose-tinted spectacles...
    #6
    mrjamin - mine does still work with iSync so long as I pair them using the phone rather than the Mac.
     
  7. macrumors 68020

    AmigoMac

    Joined:
    Aug 5, 2003
    Location:
    l'Allemagne
    #7
    I had the same problem sometime ago with my Nokia 3650, all what I did was, deleted the bluetooth preferences files, unpaired the phone and mac, restart the phone, off/on, pair again and setup things again, it worked, maybe it's not your problem but maybe is a help.
     
  8. macrumors Penryn

    Abstract

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Location:
    Location Location
    #8
    Yeah, I had trouble with my K700i when I first got it.

    Use your phone to find your Mac. When you let your PB find your phone, it usually asks you to enter a code on your phone. The code appears on your computer screen. Well, that doesn't happen when you find your computer through your phone.

    That's when I cancel and try it again from my computer. Or maybe I didn't cancel that attempt and used my computer to find my phone at the same time. It worked for me when I did it this way.
     
  9. thread starter macrumors 65816

    mrjamin

    Joined:
    Feb 6, 2003
    Location:
    Strongbadia
    #9
    Ah hah! Nice one - that's done it.

    Here's an email i got from SE:

    Firewall? Antivirus? Yeh, and my winkie's a banjo.
     

Share This Page