VC-1 and Handbrake (Apple TV preset)

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by jaw04005, Oct 1, 2009.

  1. macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #1
    So, Handbrake (latest SVN 2845) is crashing on a Blu-ray rip of the Wizard of Oz (beautiful remaster by the way).

    The film is in VC-1. I've created a standard M2TS file with the VC-1 video and AC3 audio like all my other Blu-ray discs (which have been AVC). M2TS file was created using TSMUXER by selecting the 1080p VC-1 video track and down-converting the TrueHD audio to AC3. Blu-ray was ripped using Any DVD HD. Handbrake crashes roughly six seconds after encoding starts.

    Am I doing something wrong? Or is this just a limitation of Handbrake's VC-1 support?

    Is there another way to transcode the VC-1 video and then import it back into Handbrake using another program (Mac or Windows)?

    Here's the log:

    Code:
    ### Windows GUI svn2845 2009092801 
    ### Running: Microsoft Windows NT 6.1.7600.0 
    ###
    ### CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz 
    ### Ram: 4095 MB 
    ### Screen: 1920x1080 
    ### Temp Dir: C:\Users\User 1\AppData\Local\Temp\ 
    ### Install Dir: C:\Program Files (x86)\Handbrake 
    ### Data Dir: C:\Users\User 1\AppData\Roaming\HandBrake\HandBrake\0.9.3.5 
    #########################################
    
    ### CLI Query:  -i "C:\Users\User 1\Desktop\oz.ts" -t 1 -c 1 -o "C:\Users\User 1\Desktop\oz-1.m4v" -f mp4 -4  -X 1280 -l 928 -e x264 -q 20 -a 1,1 -E faac,ac3 -6 dpl2,auto -R 48,Auto -B 160,auto -D 0.0,0.0 --markers="C:\Users\User 1\AppData\Local\Temp\oz-1-1-chapters.csv" -x cabac=0:ref=2:me=umh:b-adapt=2:weightb=0:trellis=0 -v 1
    
    #########################################
    
    [22:31:53] hb_init: checking cpu count
    [22:31:53] hb_init: starting libhb thread
    HandBrake svn2845 (2009092801) - MinGW i386 - http://handbrake.fr
    8 CPUs detected
    Opening C:\Users\User 1\Desktop\oz.ts...
    [22:31:53] hb_scan: path=C:\Users\User 1\Desktop\oz.ts, title_index=1
    [22:31:53] scan: trying to open with libdvdread
    libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
    libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
    ERROR: dvd: ifoOpen failed
    [22:31:53] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
    [22:31:53] hb_ts_stream_find_pids - found the following PIDS
    [22:31:53]     Video PIDS : 
    [22:31:53]       0x1011 type VC1 (0xea)
    [22:31:53]     Audio PIDS : 
    [22:31:53]       0x1100 type AC-3 (0x81)
    [22:31:53] transport stream pid 0x1100 (type 0x81) may be AC-3 audio (id 0x1)
    [22:31:53] scan: decoding previews for title 1
    [22:31:53] scan: audio 0x1: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=640000 English (AC3) (5.1 ch)
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    [22:31:54] scan: 10 previews, 1920x1080, 23.976 fps, autocrop = 0/0/220/220, aspect 16:9, PAR 1:1
    [22:31:54] scan: title (0) job->width:1488, job->height:1088
    [22:31:54] stream: 5 good frames, 0 errors (0%)
    [22:31:54] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
    + title 1:
      + vts 0, ttn 0, cells 0->0 (0 blocks)
      + duration: 00:27:29
      + size: 1920x1080, pixel aspect: 1/1, display aspect: 1.78, 23.976 fps
      + autocrop: 0/0/220/220
      + chapters:
        + 1: cells 0->0, 0 blocks, duration 00:27:29
      + audio tracks:
        + 1, English (AC3) (5.1 ch) (iso639-2: eng), 48000Hz, 640000bps
      + subtitle tracks:
    Reading chapter markers from file C:\Users\User 1\AppData\Local\Temp\oz-1-1-chapters.csv
    Invalid sample rate 0, using input rate 48000
    [22:31:54] 1 job(s) to process
    [22:31:54] starting job
    [22:31:54] job configuration:
    [22:31:54]  * source
    [22:31:54]    + C:\Users\User 1\Desktop\oz.ts
    [22:31:54]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
    [22:31:54]  * destination
    [22:31:54]    + C:\Users\User 1\Desktop\oz-1.m4v
    [22:31:54]    + container: MPEG-4 (.mp4 and .m4v)
    [22:31:54]      + 64-bit formatting
    [22:31:54]      + chapter markers
    [22:31:54]  * video track
    [22:31:54]    + decoder: vc1
    [22:31:54]      + bitrate 200 kbps
    [22:31:54]    + frame rate: same as source (around 23.976 fps)
    [22:31:54]    + dimensions: 1920 * 1080 -> 1264 * 928, crop 0/0/220/220
    [22:31:54]    + encoder: x264
    [22:31:54]      + options: cabac=0:ref=2:me=umh:b-adapt=2:weightb=0:trellis=0
    [22:31:54]      + quality: 20.00 (RF)
    [22:31:54]  * audio track 0
    [22:31:54]    + decoder: English (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 1)
    [22:31:54]      + bitrate: 640 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [22:31:54]    + mixdown: Dolby Pro Logic II
    [22:31:54]    + encoder: faac
    [22:31:54]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [22:31:54]  * audio track 1
    [22:31:54]    + decoder: English (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 1)
    [22:31:54]      + bitrate: 640 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [22:31:54]    + AC3 passthrough
    libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
    libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
    ERROR: dvd: ifoOpen failed
    [22:31:54] reader: first SCR 53955000 id 0 DTS 53996246
    [22:31:54] encx264: keyint-min: 24, keyint-max: 240
    [22:31:54] encx264: Encoding at constant RF 20.000000
    x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.2
    x264 [info]: profile High, level 3.2
    No accelerated IMDCT transform found
    No accelerated IMDCT transform found
    [22:31:54] sync: expecting 39565 video frames
    [22:31:54] sync: first pts is 3754 
     
  2. thread starter macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #2
    Reverting back to 0.9.3 worked.

    By the way, it took me forever to find the picture settings in the new SVN build. What's up with that? They're hidden in the menu bar's "Window" settings.
     
  3. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #3
    thats strange, they should be in a toolbar icon as well. with an icon that looks like a test pattern on a monitor. Just to the left of the preview window icon.
     
  4. thread starter macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #4
    Maybe I'm overlooking it? Or have a corrupted preference file?

    This is the latest snapshot build. It doesn't matter if I run the 64- or 32-bit version.
     

    Attached Files:

  5. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #5
    hrm, okay that is strange .... the two icons for preview and settings should be to the left of the activity window icon.

    Maybe try to customize you're toolbar ? Haven't heard of this before.
     
  6. thread starter macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #6
    I don't see a way to customize the toolbar. I couldn't find any Handbrake preference files to delete.

    Weird. It's just me right, it's not like it was accidentally left out of the snapshot build?

    I'm running 10.5.7.
     
  7. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #7
    No, not saying its just you. many folks are running that snap though and I haven't seen it yet. So its hard for me to say.
    if you right click on the toolbar it does not offer to let you customize the toolbar ?
     
  8. thread starter macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #8
    Yes it does. Thanks. Back to normal.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #9
    I ran into the same problem with Blu-Ray conversion of "The Last House on the Left" with SVN2592. Encode starts and then about a minute into the encode, Handbrake pops up a dialog box stating "Handbrake has encountered an error and must close" (something to that effect). The Blu-Ray disk has a DTS-HD audio track (which I converted to "regular" DTS with TSmuxeR) -- Handbrake crashed with setting to convert DTS 5.1 to AAC Stereo. So then I converted the DTS to AC3 and tried converting with AC3 passthrough. Still crashed.

    I am running Handbrake on a brand new Lenovo Thinkpad T400 running WinXP SP2.

    Encode and scan logs are below.

    Any ideas? Or is VC-1 just problematic?

    Thanks,
    Kevin


    Code:
    ### Windows GUI svn2592 2009062101 
    ### Running: Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 2 
    ###
    ### CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     P8600  @ 2.40GHz 
    ### Ram: 1977 MB 
    ### Screen: 1280x800 
    ### Temp Dir: C:\Documents and Settings\delgadil\Local Settings\Temp\ 
    ### Install Dir: C:\Program Files\HandBrake SVN 
    ### Data Dir: C:\Documents and Settings\delgadil\Application Data\HandBrake\HandBrake\0.9.3.5 
    #########################################
    
    ### CLI Query:  -i "E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts" -t 1 -c 1 -o "E:\M4V\The Last House on the Left.m4v" -f m4v -4  -w 1264 -l 688 -e x264 -q 20 -a 1,1 -E faac,ac3 -6 stereo,auto -R 48,Auto -B 160,auto -D 0.0,0.0 -x cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:bframes=3:me=umh:subq=7:b-adapt=2:8x8dct=1 -v 1
    
    #########################################
    
    [18:34:03] hb_init: checking cpu count
    [18:34:03] hb_init: starting libhb thread
    HandBrake svn2592 (2009062101) - MinGW i386 - http://handbrake.fr
    2 CPUs detected
    Opening E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts...
    [18:34:03] hb_scan: path=E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts, title_index=1
    [18:34:03] scan: trying to open with libdvdread
    libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
    libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
    ERROR: dvd: ifoOpen failed
    [18:34:03] file is MPEG Transport Stream with 192 byte packets offset 4 bytes
    [18:34:03] hb_ts_stream_find_pids - found the following PIDS
    [18:34:03]     Video PIDS : 
    [18:34:03]       0x1011 type VC1 (0xea)
    [18:34:03]     Audio PIDS : 
    [18:34:03]       0x1100 type AC-3 (0x81)
    [18:34:03] transport stream pid 0x1100 (type 0x81) may be AC-3 audio (id 0x1)
    [18:34:03] scan: decoding previews for title 1
    [18:34:03] scan: audio 0x1: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=640000 Unknown (AC3) (5.1 ch)
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    Scanning title 1...
    [18:34:04] scan: 10 previews, 1920x1080, 23.976 fps, autocrop = 20/20/0/0, aspect 16:9, PAR 1:1
    [18:34:04] scan: title (0) job->width:1920, job->height:1040
    [18:34:04] stream: 5 good frames, 0 errors (0%)
    [18:34:04] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
    + title 1:
      + vts 0, ttn 0, cells 0->0 (0 blocks)
      + duration: 01:47:38
      + size: 1920x1080, pixel aspect: 1/1, display aspect: 1.78, 23.976 fps
      + autocrop: 20/20/0/0
      + chapters:
        + 1: cells 0->0, 0 blocks, duration 01:47:38
      + audio tracks:
        + 1, Unknown (AC3) (5.1 ch), 48000Hz, 640000bps
      + subtitle tracks:
    Invalid sample rate 0, using input rate 48000
    [18:34:05] 1 job(s) to process
    [18:34:05] starting job
    [18:34:05] job configuration:
    [18:34:05]  * source
    [18:34:05]    + E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts
    [18:34:05]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
    [18:34:05]  * destination
    [18:34:05]    + E:\M4V\The Last House on the Left.m4v
    [18:34:05]    + container: MPEG-4 (.mp4 and .m4v)
    [18:34:05]      + 64-bit formatting
    [18:34:05]  * video track
    [18:34:05]    + decoder: vc1
    [18:34:05]      + bitrate 200 kbps
    [18:34:05]    + frame rate: same as source (around 23.976 fps)
    [18:34:05]    + dimensions: 1920 * 1080 -> 1264 * 688, crop 20/20/0/0
    [18:34:05]    + encoder: x264
    [18:34:05]      + options: cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:bframes=3:me=umh:subq=7:b-adapt=2:8x8dct=1
    [18:34:05]      + quality: 20.00 (RF)
    [18:34:05]  * audio track 0
    [18:34:05]    + decoder: Unknown (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 1)
    [18:34:05]      + bitrate: 640 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [18:34:05]    + mixdown: Stereo
    [18:34:05]    + encoder: faac
    [18:34:05]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [18:34:05]  * audio track 1
    [18:34:05]    + decoder: Unknown (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 1)
    [18:34:05]      + bitrate: 640 kbps, samplerate: 48000 Hz
    [18:34:05]    + AC3 passthrough
    libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
    libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
    ERROR: dvd: ifoOpen failed
    [18:34:05] reader: first SCR 53955000
    [18:34:05] encx264: keyint-min: 24, keyint-max: 240
    [18:34:05] encx264: Encoding at constant RF 20.000000
    x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
    x264 [info]: profile High, level 3.1
    No accelerated IMDCT transform found
    No accelerated IMDCT transform found
    [18:34:05] sync: expecting 154875 video frames
    [18:34:05] sync: first pts is 3754
    
    === end of encode log
    
    
    
    Scan Log:
    ### Windows GUI svn2592 2009062101 
    ### Running: Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 2 
    ###
    ### CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     P8600  @ 2.40GHz 
    ### Ram: 1977 MB 
    ### Screen: 1280x800 
    ### Temp Dir: C:\Documents and Settings\delgadil\Local Settings\Temp\ 
    ### Install Dir: C:\Program Files\HandBrake SVN 
    ### Data Dir: C:\Documents and Settings\delgadil\Application Data\HandBrake\HandBrake\0.9.3.5 
    #########################################
    
    [18:31:41] hb_init: checking cpu count
    [18:31:41] hb_init: starting libhb thread
    HandBrake svn2592 (2009062101) - MinGW i386 - http://handbrake.fr
    2 CPUs detected
    Opening E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts...
    [18:31:41] hb_scan: path=E:\!!Convert to ATV\LastHouse_AC3.m2ts, title_index=0
    [18:31:41] scan: trying to open with libdvdread
    libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
    libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
    libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
    ERROR: dvd: ifoOpen failed
    [18:31:42] file is MPEG Transport Stream with 192 byte packets offset 4 bytes
    [18:31:42] hb_ts_stream_find_pids - found the following PIDS
    [18:31:42]     Video PIDS : 
    [18:31:42]       0x1011 type VC1 (0xea)
    [18:31:42]     Audio PIDS : 
    [18:31:42]       0x1100 type AC-3 (0x81)
    [18:31:51] transport stream pid 0x1100 (type 0x81) may be AC-3 audio (id 0x1)
    [18:31:51] scan: decoding previews for title 1
    Scanning title 1 of 1...
    [18:31:51] scan: audio 0x1: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=640000 Unknown (AC3) (5.1 ch)
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    Scanning title 1 of 1...
    [18:31:56] scan: 10 previews, 1920x1080, 23.976 fps, autocrop = 20/20/0/0, aspect 16:9, PAR 1:1
    [18:31:57] scan: title (0) job->width:1920, job->height:1040
    [18:31:57] stream: 5 good frames, 0 errors (0%)
    [18:31:57] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
    + title 1:
      + vts 0, ttn 0, cells 0->0 (0 blocks)
      + duration: 01:47:38
      + size: 1920x1080, pixel aspect: 1/1, display aspect: 1.78, 23.976 fps
      + autocrop: 20/20/0/0
      + chapters:
        + 1: cells 0->0, 0 blocks, duration 01:47:38
      + audio tracks:
        + 1, Unknown (AC3) (5.1 ch), 48000Hz, 640000bps
      + subtitle tracks:
    HandBrake has exited.
    
     ############ End of Log ############## 
    
    
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #10
    Also note the last encode log entry before the crash is exactly the same for both of us (me and jaw04005):

    "sync: first pts is 3754"

    Coincidence?

    Also should have been clearer that "Last House on the Left" Blu-Ray is VC-1.

    Thanks,
    Kevin
     
  11. macrumors 68000

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Location:
    Whitehouse, OH
    #11
    If I recall correctly, there is a upstream bug in ffmpeg that is causing some problems with VC-1 sources in Handbrake.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #12
    Interesting.

    I'm going to try encoding Wall-E Blu-Ray (MPEG-4 AVC) and see if it works.
    If it works I guess I'll stay away from encoding VC-1 Blu-Ray :(

    Wall-E Blu-Ray has the same audio track issue -- no AC3 track!!
    Need to demux DTS-HD and convert it to AC3 for AppleTV.

    Just annoying.

    Thanks,
    Kevin
     
  13. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #13
    Great. not sure why that is the case, but its a good note to have for future issues. Thanks.
     
  14. macrumors 604

    Cave Man

    #14
    Wall-E works fine. I used MakeMKV instead of AnyDVD HD so as to get chapter markers with Handbrake.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #15
    What's weird is that I converted a few Blu-Ray discs to M4V with Handbrake and retained chapter breaks (using TSmuxeR)
    but I can't figure out how I did this -- none of my recent Blu-Ray conversions include chapter marks - it's driving me crazy. :confused:

    I'll check out MakeMKV but I've made this work in the past with HB; wanna try to figure it out since I really love Handbrake.

    Kevin
     
  16. macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #16
    I've had no problems transcoding VC-1 Blu-ray and HD-DVD sources using the latest SVN which I think uses the same ffmpeg as 2845. I use eac3to (windows only) instead of tsmuxer and then use mkvmerge to add the audio tracks and chapter file to my source mkv. Maybe ffpmeg has problems with VC-1 m2ts sources?
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #17
    Interesting - I tried encoding an episode of Planet Earth Blu-Ray which is VC-1
    with SVN2845 and saw the same crash behavior with the same last message
    in the encode log "sync: first pts is 3754". Saw this using H.264 format (not MPEG-4 FFMPEG).

    Note that I successfuly converted Gran Torino Blu-Ray (to H.264) which is also VC-1. So something must be funky across various VC-1 Blu-Ray discs.

    I converted Wall-E Blu-Ray (MPEG-4 AVC) with no problem.

    Thanks,
    Kevin
     
  18. macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #18
    I'll try one of the Planet Earth episodes tomorrow. I have them on HD-DVD, not Bluray, but they are still VC-1.
     
  19. macrumors 604

    Cave Man

    #19
    I have the entire Planet Earth series and it's been transcoded to 1080p m4v at 18 mbps from the Blu-ray discs with Handbrake. You have to ensure you select 24 fps in Handbrake to get it to play back correctly, otherwise it's jumpy.
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #20
    I was enable to encode an episode of Planet Earth but it played back
    jerky when encoded at 23.976 fps or at 24 fps

    Kevin
     
  21. thread starter macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #21
    It would be helpful if members would post if they are using the latest SVN and/or Apple TV present when listing whether or not a VC-1 title worked.

    Keep in mind, this thread pertains specifcially to VC-1 sources not AVC (H.264) sources (like Wall-E).

    I've had success with the Wizard of Oz using 0.9.3 on the Mac, but Christmas Vacation (horrible transfer by the way) crashes both 0.9.3 and 2845 on the Mac and 2845 on Windows. Same error message as above. I finally got it to encode using 0.9.3 on Windows.
     
  22. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 15, 2008
    #22
    The VC1 bug issue will not be resolved until after 0.9.4 is released.

    Updating ffmpeg now would significantly delay a release.
     
  23. macrumors 68000

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Location:
    Whitehouse, OH
    #23
  24. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #24
    Odd, I can encode VC-1 Blu-Ray with 0.9.3 for AppleTV but the end result ends up being 9Mbps which is not playable on AppleTV. This is using same setting I was using for SVN2592 (RF20) which produces playable files. Any idea why 0.9.3 is encoding at such high bitrate? Suggesed setting for ATV-playable results?

    Thanks,
    Kevin
     
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #25
    Just downloaded Handbrake 0.9.4. Still seeing the same crash problem when trying to encode VC-1 Blu-Ray HD for Apple TV. Going to stick with 0.9.3 for now.

    Anyone having any luck using 0.9.4 with VC-1?

    Kevin
     

Share This Page