video capturing problem

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by wirercx, Jul 5, 2005.

  1. wirercx macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2005
    #1
    Well as the title says, I have a video capturing problem with IMovie HD.

    It won't capture video from my sony DCR-TRV25! And that is the only digital video camera that I have.

    Apperantly, IMovie doesn't support that specific camera and I am really pissed off. But I tried this program called MediaCapture but that didn't work either. So, yeah. What other program can I use to capture video?

    Thanks,
    Wirercx ;)
     
  2. liketom macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #2
    this is all i can come up with

    http://www.danslagle.com/mac/iMovie/usage/5020.shtml

    see if that helps

    full apple list of compat cams
    http://www.apple.com/macosx/upgrade/camcorders.html
     
  3. liketom macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #3
    also Sony offical specs page lists only :

    Microsoft windows 98se, 200, Me,Xp, Macintosh 8.5.1-9.1 ** no USB streaming

    no mention of OS 10.X
     
  4. wirercx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2005
    #4
    ok well I have gotten as far as getting the camera controls to work on MediaCapture... so i think that that is a little bit of an acomplishment. now, how do i get the record to work? and it also says "unusable signal"!

    ...
     
  5. wirercx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2005
  6. ftaok macrumors 601

    ftaok

    Joined:
    Jan 23, 2002
    Location:
    East Coast
    #6
    wirecx,

    Here's a review of the Sony DCR-TRV27. DV Spot

    The TRV27 is compatible with OS X and iMovie. The TRV25 is esentially the same as the TRV27, with the exception of the screen. So you Sony should work.

    Here's a dumb question (don't be offended). Are you using a Firewire (aka iLink) cable to connect the camcorder to the Mac? If not, buy the proper Firewire cable for your gear.

    If you are using Firewire, are you sure the cable isn't bad? Or maybe the port on the Sony or Mac are bad.

    Hope that helps.
     
  7. wirercx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2005
    #7
    I am using the firewire cable.

    But the thing is, is that it has worked on other Windows computers in the past.

    I just don't know why it isn't working now.
     

Share This Page