Video picture gone wild!

Discussion in 'Macintosh Computers' started by crazytom, Jun 18, 2003.

  1. macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #1
    Here's some weirdness. Every time I put my Dual GHz MDD to sleep, this is what the screen looks like after I wake it. Anyone else experience this???
     
  2. thread starter macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #2
    Oops. Problem getting the image up here...and my video card is an ATI 9000.

    Let's try this again:
     
  3. macrumors 68000

    Freg3000

    Joined:
    Sep 22, 2002
    Location:
    New York
    #3
    It might be driver problems. Check out Apple's help section to see if there are any driver problems with your GPU. I think there are.
     
  4. thread starter macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #4

    Been there, done that: no luck. :(

    I'm thinking I'm going to have to send the card back to ATI for a replacement...but man, I don't want to be video-less for weeks.
     
  5. macrumors 6502a

    celaurie

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    Edinburgh, Scotland.
    #5
    Can you post a bigger pic, or pm one over?

    Have you managed to get to the source of the problem yet?

    Chris, the curious one
     
  6. thread starter macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #6
    I haven't pinned down the problem. Just that is ONLY happens when I wake the computer from sleep...it's OK if the screensaver kicks in.

    Let's try this one:
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #7
    I'm just amazed that I can grab this image. That should tell me something, but I don't know what. I know it's not my monitor. The image gets worse (the purple shading) when move a window. It's really bizarre....
     
  8. macrumors 68030

    mnkeybsness

    Joined:
    Jun 25, 2001
    Location:
    Moneyapolis, Minnesota
    #8
    this almost looks like magnetic interference, but if the "grabbed" image shows like this then it's not magnetic.

    possiblity: your video card is bad.
     
  9. thread starter macrumors 6502a

    crazytom

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    IL
    #9
    Yes, I better send it back to ATI sooner than later. Anyone know if an older ATI Rage Pro will work in my MDD?
     

Share This Page