Vista Final on Mac Pro

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by Wintrmte, Nov 16, 2006.

  1. Wintrmte macrumors regular

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Location:
    Idaho
    #1
    Just wondering if anyone was able to install Vista Final on a mac pro w/out XP being loaded first?
     
  2. sammyo021 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2006
    #2
    I have been able to do a clean install of Vista RTM x32 from a NTFS formatted SATA disk.

    Everything works great, but there are a few small problems.

    -NVIDIA RC2 graphics drivers are a little sketchy with GPU intensive processes, (IE: 3D Screensavers, Games etc.)
    -Connecting to a wireless network has to be done manually as when you scan, it will not find any networks.

    My only tip to other users is to extract the Boot Camp Drivers for XP by running the following in Start > Run:

    ...Macintosh Drivers For Windows XP.exe /A /v.

    I am not sure that is right, but it basically lets you extract the Boot Camp drivers because the installer won't work. Then manually install necessary drivers for the Mac Pro.
     
  3. ReanimationLP macrumors 68030

    ReanimationLP

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Location:
    On the moon.
    #3
    You can also most likely open and extract the drivers from the archive using WinRAR.
     
  4. sammyo021 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2006
    #4
    No, you cannot use WinRAR to extract the drivers. ;)
    If you have any experience with Boot Camp Drivers, you will know that the drivers are embedded in an application, (.exe), not an archive, so WinRAR would be useless.

    Good idea though.
     
  5. Stadsport macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2006
    #5
    Not WinRAR, but there's another app that can do it. I can't think of which right now, but think Pacifist for Windows.
     
  6. Transeau macrumors 6502a

    Transeau

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Alta Loma, CA
    #6
    Vista64 works quite well. No 3rd party drivers were required for mine.
    Though I lack the extras from Bootcamp.
     
  7. Wintrmte thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Location:
    Idaho
    #7
    How did you get it to install fresh? I got my copy yesterday for being in the technical beta and whenever I try to install it, the installer tells me it cannot find a partition that meets its requirements.

    I have a separate SATA drive I am installing onto. I go into Bootcamp, tell it I want to use that drive for Windows and hen reboot. Go through the Vista installer, select the right partition and get the above error. :(

    Any tips?
     
  8. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #8
    That .exe contains other files, therefore by definition it is an archive.
     
  9. Wintrmte thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Location:
    Idaho
    #9
    Odd. I had to remove the OSX drive from the computer in order for it to install. I thought I read somewhere that it wasn't required to do this starting with RC2. /sigh
     
  10. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #10
    i got that on my MacBook Pro until i updated the firmware, that fixed it for me. downloaded the 32-bit from MSDN this morning. i hate not being able to tap, scroll, 2 finger right click, etc, so i removed the BootCamp partition immediately and installed in Parallels instead. I only need Windows for 2 apps for work, so Parallels will do just fine.
     

Share This Page