Vista: Problem Using a Dual Monitor Setup (iMac)

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by rumbletum, Mar 29, 2007.

  1. rumbletum macrumors regular

    Joined:
    Apr 2, 2005
    Location:
    Wolverhampton, UK
    #1
    Thanks to the new Apple drivers I finally have Vista set up how I want it under Bootcamp on my iMac apart from one irritating problem.

    I use a Dell monitor attached to my iMac, and I want the system set so the Dell is my primary monitor, and the iMac is my secondary display. I can see how to do it by going into Control Panel/Personalisation/Display Settings but the option 'This is My Main Monitor' is greyed out and it doesn't allow me to change it.

    I'm 95% sure when I first installed Vista it did allow me to change this.

    Any suggestions please?
     
  2. reflex macrumors 6502a

    Joined:
    May 19, 2002
    #2
    Does it work if you first check the option "Extend the desktop onto this monitor" (and click Apply)?
     
  3. rumbletum thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 2, 2005
    Location:
    Wolverhampton, UK
    #3
    No, the option still remains greyed out.

    Just to clarify, my display is extended across the two monitors, its just I cant make the Dell my primary one in the settings - which means some programs (ie games) default straight to my iMac display
     
  4. delay macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2006
    #4
    I had the same problem with a macbook pro, I found this post on another board and it worked for me. "try making your external monitor your *only* display, then switching on the dual monitor extended monitor display; sometimes that will flop the primary monitor setting somehow. Then try checking the "extend the desktop..." on the laptop display.
     
  5. rumbletum thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 2, 2005
    Location:
    Wolverhampton, UK
  6. abbottpc.com macrumors member

    Joined:
    Apr 25, 2005
    #6
    Sorry to bring up an old thread. Has anyone fiqured out a way to make an external Monitor the default on an iMac in Vista?
     
  7. CWallace macrumors 601

    CWallace

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    Seattle, WA
    #7
    Did you just drag the monitor you want as your primary to the left?

    So if you have the symbols for Monitor 1 (iMac) and Monitor 2 (Dell), just drag 2 to the left of 1 in Display settings under Windows.
     

Share This Page