Vista RC1 out

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by jamesmcd, Sep 9, 2006.

  1. jamesmcd macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #1
    I see it's out now... Hope it's better than the previous versions because they were **** ;)
     
  2. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #2
    Downloading it now... Only about 20 minutes left.

    I might give Vista another try (now that it is virtually complete), but up to this point I have been unimpressed.
     
  3. benthewraith macrumors 68040

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #3
    I might try it when they allow more people to join the Public betas, but I won't be shocked to see how DRMed to hell it will be.

    Email arrived late. I remember I was one of the beta testers. :eek:
     
  4. ghall macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #4
    Ooh, 8 hours to go! Why is my internet so slow!
     
  5. benthewraith macrumors 68040

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #5
    About to try installing now. Gosh the fonts are weird. :(

    Update: 12.14 AM:Wow....never seen an operating system take this long to install. :eek:

    My gosh, that was a long installation. :(

    I have created a thread here (A Review of RC1). I should have correctly labelled that...

    Anyways, feel free to check it out.

    http://benabrowder.blogspot.com/
     
  6. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #6
    So can we just upgrade/install from our existing XP parition with Boot Camp?
     
  7. benthewraith macrumors 68040

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #7
    You have too. :)
     
  8. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
  9. miccoli84 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2005
    #9
    can someone help me out....im running vista, and I have it running fairly smooth, but how can i access my tiger partition in vista? and how can I write to my vista partition from tiger

    macdrive doesnt work for vista yet unless theres a beta that i dont know about
     
  10. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #10
    Well, I think you (and all of us) are stuffed there. Tiger cannot write to NTFS, and MacDrive was the only one that worked for Windows. I will try to get it working (RC1), but can't promise anything.
     
  11. miccoli84 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2005
    #11
    that would be wicked if you could get it to work.....so what is everyone doing, just burning there stuff to a dvd
     
  12. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
  13. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #13
    Ok, Well I just installed Windows Vista RC1 and I have to say this is a completely different animal to Beta 2. One comment though, my god was that install a pain in the ass. Not only did it take ages, but it must of restarted 5 times? Upon each restart of course, it rebooted into Mac OS X if I wasn't in the room (I know, I should have used the Startup Disk control panel to set it to windows but I didn't).

    Well, sound doesn't work, so I'll get that going now, then I have to hunt around to get everything else working fully. I imagine that I need some new ATi drivers too perhaps?
     
  14. benthewraith macrumors 68040

    benthewraith

    Joined:
    May 27, 2006
    Location:
    Miami, FL
    #14
    I'm running my Mac Drivers install CD again. :(

    I mentioned this on the blog, the amount of time it took to install made me not want to buy it.
     
  15. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #15
    ???

    Don't know if this has been posted somewhere before... but:

    Did you know your Intel-based Mac simply boots from the Vista RC-1 DVD?
    I had removed Boot Camp quite a while ago (using the assistant), and tried puting the DVD in my MacBook Pro 1.83, and boooted while holding down the "C".
    GUI installer started up!

    I haven't backupped my data yet, so I didn't install quite just yet....
     
  16. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #16
    Yes -- that's because RC1 apparently supports EFI... surprise, surprise!

    I have a question... is there a running list of what major Mac hardware elements do and don't have native support on Vista without needing a Bootcamp driver disc? It sounds as if there are still several things that are not natively supported, such as sound and iSight?
     
  17. bearbo macrumors 68000

    bearbo

    Joined:
    Jul 20, 2006
    #17
    i can tell you what's not "natively" supported with apple supplied driver

    isight is not

    keyboard is not (that include eject and brightness)
    -eject can be fixed
    -brightness, i still haven't got it to work
    -right click can be fixed

    double tap on trackpad

    backlit

    ...
    sound works, require driver from sigma (or whatver the sound card company)
    video card works, require driver from ATI

    ...
    these will for sure work
    airport, ethernet

    what other hardware do you want to know?
     
  18. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #18
    Same as above.

    I installed it without using Boot Camp, but used the Boot Camp Macintosh Drivers for my MacBook Pro (1.83 GHz, 1.5 GB RAM).
    Only the audio drivers and BlueTooth drivers were used for Vista from the Driver CD.

    Working "out of the RC-1 box":
    X1600 Mobility
    Ethenet
    Airport

    Drivers successfully installed from Macintosh Driver CD:
    BlueTooth (and using the BTMM)
    Audio

    Stuff not working:
    iSight
     
  19. bearbo macrumors 68000

    bearbo

    Joined:
    Jul 20, 2006
    #19
    does your eject button and brightness control work?
     
  20. jamesmcd thread starter macrumors 6502a

    jamesmcd

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #20
    That's interesting as my Audio driver did not work. I had to install the one used for XOM.
     
  21. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #21
    Strange.

    I did have the audio driver "seemed to be installed" once, when I tried the Vista online drivers updater.
    It installed the drivers, but no sound was available.
    Then I put in the Macintosh Driver CD, and installed those drivers. Then it all worked.
     
  22. simie macrumors 6502a

    simie

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Location:
    Sitting
    #22
    The audio divers is a common problem with RC1 it appears, I installed Vista onto a laptop and there was no audio from Vista's drivers.
     
  23. bearbo macrumors 68000

    bearbo

    Joined:
    Jul 20, 2006
    #23
    did anyone receive some sort of fatal error when installing use the bootcamp windows driver in vista?

    i received that fatal error when i was running the bootcamp driver cd in vista 5536, but haven't tried 5600 yet..
     

Share This Page