VLC not launching? help?

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by losfp, Mar 6, 2003.

  1. losfp macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Sydney
    #1
    Apologies in advance for a newbie question :) Got my new 12" PB last night (first mac ever!) and came across a bit of a problem.. details below:

    system specs: 12" PB, 640MB RAM, 60GB HDD

    I installed the latest version of VLC (I think it's 0.5.1a?).. worked just fine on the first DVD I put in. then I tried playing some region 1 discs (our local region is 4 here in Australia)..Well, after I spent 30mins working out how to turn off DVD-autoplay.. DVD player kept starting and saying that I didn't have the region set correctly and would then eject the disc! After I disabled that, VLC kept throwing up errors when I tried to play them.. then I put in a region 4 DVD - this time it played the video but there was no audio (with little error boxes popping up all the time).

    That's odd, I thought. Ah well, just trash the app and reinstall, should work right? Uhhh.. no. Now the icon just keeps bouncing and then stops responding (but stays in the dock). I tried installing the last 2-3 versions, exact same thing.

    Any ideas why this might be happening? I used diskmanager (err.. whatever it's called, in the utilities) to repair permissions.. still nothing. everything else is working fine.
     
  2. timbloom macrumors 6502a

    timbloom

    Joined:
    Jan 19, 2002
    #2
    try removing VLC's preference file. either in ~/Library/Preferences/ or /Library/Preferences
     
  3. losfp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Sydney
    #3
    thanks timbloom! that worked perfectly.. I was looking for the prefs in /library/preferences and didn't think to look in users/etc/library/preferences

    :D

    learning curves are GREAT!
     

Share This Page