VPC Network troubles

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by icysummer, Apr 2, 2005.

  1. icysummer macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Location:
    Melbourne, Australia
    #1
    Hi, I hav an issue with getting windows to connect to the net in VPC.
    Heres the lowdown.
    i can connect fine on my mac - i use a dlink 300g adsl modem.
    the vpc machine, on shared networking, has the right settings, and has the right ip adresses etc. so the vpc machine knows theres a net connection. however i cant access any external addresses. it is not version specific, i tried it on my old copy of 6.0 same problem, nor is it OS specific.
    What I noticed was that virtual switch cant initialize. maybe thats another symptom of my problem. i found a help page of microsoft.com, did not help.

    it seems like theres some sort of firewall in the way; i did turn off OSX firewall. i also have little snitch (off as well) so there should be no f/wall.
    maybe its my modem?
    any thoughts?
    thanks
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #2
    Since I don't know what computer you have (there's a space for it in your profile, if you want to put it there) I have no idea whether you can do this, but try booting into OS 9 and see whether it works there. If yes, then the problem is something on the OS side, and if not then it's on the VPC side.
     
  3. TDM21 macrumors 6502a

    TDM21

    Joined:
    Jul 7, 2004
    #3
    I had this problem before. I thought is because of of the weird networking set-up I had created. After I got to college the problem was not resolved. Turned out there was something wrong with Windows. After installing another version of XP in VPC (I used both 6 and 7) the problem was resolved. Just to add information: I tried both shared and virtual networking with the original os with no success. In the new OS I can use either settings.

    My advice is to create a new virtual pc and install Windows again. That should fix the problem. Sorry that I don't have a better solution.
     
  4. icysummer thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Location:
    Melbourne, Australia
    #4
    no, reinstall windows does no good.

    i tried booting into 9.2.2, however it was strange. i have the same problem in 9.2.2 cant access the internet, all extentions are there. really strange. i will try and reinstall 9.2 see if i can get it to work, though it is interesting.

    here further details on my system. it should be noted that in the past i have been able to connect to the net in vpc. the only thing i can think that has chnaged is my modem, from a usb/ethernet dsl, to a sole ethernet dsl. that shouldn't be the cause, should it?

    system details.
    mac g4/1000mhz upgraded beige g3/266
    os 10.3.8
    radeon 9200
    120 and 80gb seagate HD's
    DLink DSL-300G ADSL ethernet modem
     
  5. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #5
    It sounds like you are making the classic newbie mistake. VPC requires essentially no action on your part to get on the 'net. By default, it uses your host Mac's access. If your Mac can access the 'net but VPC can't, you screwed it up.
     
  6. icysummer thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Location:
    Melbourne, Australia
    #6
    i dont know about that
    i install vpc, add the win os, then run. i dont change settings. just set shared networking in vpc pref. then go.
    i have changed settings because it isnt working straight up...
     
  7. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #7
    My previous comment stands.
     

Share This Page