WAP/Mobile Forums Test

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by arn, Dec 10, 2006.

  1. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #1
    Hi guys,

    I've installed a mobile/WAP version of the forums for those on mobile phones etc...

    it can be accessed via: http://forums.macrumors.com/wap/

    Also, all links from

    http://mobile.macrumors.com/
    http://wap.macrumors.com/

    should link to the appropriate wap forum.

    I've played with the software and in general, it seems ok. There are some issues with it. One issue I know is it seems hard to jump to the end of a thread.

    Let me know what you think, unfortunately, it does not seem very customizable.

    arn
     
  2. vniow macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #2
    It's not working with Pocket IE on my phone, keeps on redirecting me to the regular version of the forums. I tried logging out and loging back on (both on my computer and my phone) but it didn't change.
     
  3. Felldownthewell macrumors 65816

    Felldownthewell

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Portland
    #3
    YAY! This is exactly what I've been looking for ever since I got my 3g phone! I was stuck with mobile MR but non-mobile forums. Ahh my trainride in the morning just got better.
     
  4. arn thread starter macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #4
    For now, it appears the best option if you want to catch up on a long thread is to hit the "Post Order: DESC" and read backward until you are caught up.

    Another thing you can modify is from Home -> Preferences

    You can change how many posts show up on a thread view. (default = 10 posts/page)

    arn
     
  5. arn thread starter macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #5
    Looks like a strange issue with Pocket IE.

    Here are the files if it's something you are interested in messing with.

    I can't guarantee the functionality of these files, and you should use at your own risk.
    PocketPC.zip
    Smartphone.zip

    arn
     
  6. paleck macrumors 6502a

    paleck

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Location:
    with the Tequila!
    #6
    Seems to be working alright with my Blackberry 7130 and 4.1 version of the phone software. Thanks for setting this up Arn. :D
     
  7. katie ta achoo macrumors G3

    Joined:
    May 2, 2005
    #7
    I keep getting "No response, try again" on my nokia 6061 w/ cingular. I have no problems viewing the main mobile page.


    edit:
    I just tried viewing the main page and my phone b0rked out. Stupid cingular. I'll ask them what's up before I ask for help here.
     
  8. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #8
    I've been trying it with one browser on my Samsung A900 and it seems okay so far. I'll try Opera Mini when I have the patience. It's being particularly difficult just trying to get the URL in there.
     
  9. Felldownthewell macrumors 65816

    Felldownthewell

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Portland
    #9
    Thats odd, it seems to work just fine on mine. I'm running IE on Windows Mobile 5.0.
     
  10. longofest Editor emeritus

    longofest

    Joined:
    Jul 10, 2003
    Location:
    Falls Church, VA
    #10
    You should tell them to add that one to their count of "dropped calls".

    Fewest dropped calls my arse
     
  11. annk Administrator

    annk

    Staff Member

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    #11
    Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

    Works great on my Nokia 6680, am posting from it now!
     
  12. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #12
    I cannot login from my phone (RAZR) because neither my username/password begins with a capital letter, and it won't switch to lowercase. Stupid phone browser.

    I have to login with Yyellow (and then delete the beginning Y) and the same for my password I guess.
     
  13. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #13
    Wirelessly posted (MOT-GATW_/00.62 UP.Browser/6.2.3.4.c.1.112 (GUI) MMP/2.0)

    Yep that worked.

    (EDIT: But forget posting from a phone. :))

    Cool addition Arn! It'll work great from the iPhone. :D
     
  14. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #14
    Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/3.0.6506/1528; en; U; ssr))

    am posting from my ancient Z1010 running Opera mini, it's very quick actually! :)
     
  15. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #15
    I just can't get used to the whole 2=abc1, 3=def, I'm afraid I've never texted anyone and prefer the blackberry keyboard. If only I still had a BB, then I'd NEVER be away from MR! <shivers excitedly>
     
  16. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #16
    Awesome, connected right away, navigation was easy and it seemed pretty quick. I had a "please click if you're not redirected in 2 seconds" link a couple of times, which I *did* have to click, but that's not really a major issue.

    It said the live news feed was unavailable, is that right?
     
  17. Blue Velvet Moderator emeritus

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #17
    Does Forum Spy work on people's phones? Just curious. Mine's too much of a pain to use for this kind of stuff or I'm just too old-skool. :eek:
     
  18. szark macrumors 68030

    szark

    Joined:
    May 14, 2002
    Location:
    Arid-Zone-A
    #18
    Wirelessly posted (LGE-VX8000/1.0 UP.Browser/6.2.3.1 (GUI) MMP/2.0)

    Huh. Works from Verizon. Bit of a pain to type though. Probably won't use it that often, but nice to know it's here.
     
  19. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #19
    I didn't see that on the list.. are you trying to spy on me?

    [​IMG]
     
  20. vniow macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #20
    I used spy before my Opera Mobile trial ran out awhile back. Worked fine and a lot easier to use since Opera had tabs.

    Edit: How is everyone getting the little "wirelessly posted from" thingies?
     
  21. szark macrumors 68030

    szark

    Joined:
    May 14, 2002
    Location:
    Arid-Zone-A
    #21
    The forum software is automatically adding it to our posts.
     
  22. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #22
    There wasn't a link to the spy from the WiForums but you can still access "normal" MR forums from your phone; it's just slowed down by all the graphics etc. I clicked on forum spy and it loaded all the page apart from the posts.

    What browser are you using on your phone? Try Opera mini :)
     
  23. calculus Guest

    calculus

    Joined:
    Dec 12, 2005
  24. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #24
    Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/2.0.4719/1528; en; U; ssr))

    It seems to be working from my A900 and Opera Mini.
     
  25. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #25
    I'm just messing around with preferences... don't turn images on, it seems to break! I get an XML parsing error (not well formed) in the middle of posts.
     

Share This Page