WCIII on 17" iMac

Discussion in 'Games' started by Captnroger, Aug 15, 2002.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
    #1
    Finally got around to loading up WCIII on my 17" iMac last night. The widescreen mode (1440x900 I think) is fully supported full screen in game mode, and it looks fantastic!

    I hope other game manufacturers follow suit. Of course, I'm not sure it the game itself is just reading the resolutions available in OS X or not. I find it odd that WC supports the widescreen iMac and yet the game was released over a month earlier that the new iMac. ?
     
  2. macrumors 68000

    topicolo

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Location:
    Ottawa, ON
    #2
    meh. it's all in 3d so they don't have to do much to change resolutions. They can probably make 10240x7680 if they wanted to and if you had a graphics card/monitor that actually supported it.
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2002
    Location:
    Princeton, NJ
    #3
    Nowadays with widesceen monitors so common I wouldn't be surprised if all new games supported the widescreen mode. It's nice to know that we won't all be stuck with vertical bars to the left and the right of the action in our games nowadays. About the iMac, how do you like it? I'm considering getting one myself but I'm always a little worried that Apple will go and upgrade it again a week after I buy one...

    -ArtMan617
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Location:
    The Moon
    #4
    how

    I'm on a Tibook at the moment with WCIII and I get the vertical bars... and widescreen isn't in the options???? How did you do it?
     
  5. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
    #5
    Art - the 17" is really nice. I love the screen. And if you wait long enough Apple will come out with something better without a doubt.

    Paolo - I didn't do anything special - I just installed WCIII new from CD and launched it and then changed the video settings within WCIII itself. All the resolutions were there.
     
  6. macrumors 6502a

    chibianh

    Joined:
    Nov 6, 2001
    Location:
    Colorado
    #6
    Re: how

    I'm on a tibook also and it's widescreen... check your resolution settings or something. Which tibook do you have?
     
  7. macrumors member

    Joined:
    Dec 27, 2001
    #7
    I'm on an imac g3 400... just can't run WCIII, way too heavy, as are most of the osx games :(
     
  8. macrumors regular

    Joined:
    Jun 24, 2002
    Location:
    Central New York
    #8
    Well, I finally got my 17" iMac as well, War 3 runs so nicely with the widescreen res. I used to run it on my PC, 466mhz, 64mb DDR GeForce 4 MX, but I must say that the GF 4 in the iMac works just as well. Love the new iMac, finally made the switch and glad I did.

    - John
     
  9. macrumors 68040

    Macmaniac

    #9
    Welcome coolcity I wish I had that mac;) Be sure to check out channel Macrumors on Bnet and play some games with us!
    XDarkSniperX level 12:) rank 655:eek:
     
  10. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 17, 2002
    #10
    In what?:confused:
     
  11. zed
    macrumors 6502

    Joined:
    Feb 4, 2002
    Location:
    Atlanta, GA
    #11
    what times are you guys in channel Macrumors?....

    ive only seen one person in there ever (besides me).
     

Share This Page