Weird noise-issue(not fans)

Discussion in 'Mac Pro' started by brikeh, Jan 24, 2006.

  1. macrumors 6502a

    brikeh

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #1
    Hi,

    I´m on my third iMac now and having the same problems I had with my previous two machines, every now and then when I drag an image from iPhoto to the desktop or do a print screen with shift-apple-3 instead of playing the sound effects it should, my speakers scream! If I have iTunes playing the music will continue but with no sound. Sometimes instead of the screaming theres a loud "crackling" sound and the speakers go silent, after a couple of seconds theyre back again. Anyone else have this problem, or heard of it? I really dont know what to do anymore. :confused: :confused:

    iMac g5, OS X 10.4.4
     
  2. thread starter macrumors 6502a

    brikeh

    Joined:
    Jan 24, 2006
  3. macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #3
    wow, i have never had any of those problems with iMacs or any mac. Are you using the built-in speakers or external ones?
     
  4. thread starter macrumors 6502a

    brikeh

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #4

    No external speakers just the built in ones
     
  5. macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #5
    this has happened to all of your iMacs, were they the same model or something like, the box, the swivel neck, the g5, etc. If that was it, it might be software, if it was all the same, g5, etc. then it might be a rev problem. I'll check the software on my g5 imac to see if there are any speaker related calibration things on it. I'll get back to u if so.
     
  6. macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #6
    I couldn't find anything on my iMac. But, i will try to recreate the problem on it and see what happens.
     
  7. macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #7
    I don't seem to have any problems with the built in speakers, what version iMac g5 do you have? How many GHz and ram? does it have the built-in iSight? What version of iPhoto?
     
  8. thread starter macrumors 6502a

    brikeh

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #8

    Its the built in iSight version, 17 inch with 1.5 gb RAM. iLife06. But I had this issue with iLife 05 installed too, ive tried different ac outlets and a clean install, the last two machines were declared doa and my guess is this one will be too. But I was hoping it might be something else...I´m so sick and tired of spending my days on the phone with apple.
     
  9. macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #9
    Ok, my tests were on a 1.8 GHz rev a (i think), 512 MB RAM, and iLife '05. My best guess now is that something may be interferring with the speakers externally. If you tried them all in the same location, it might be a magnet of some sort or a wireless phone, cell phone, or anything else that is similar. I think the magnet is the most likely out of all of those, because i'm not sure if wireless interferes with the speakers. I'm sorry but i don't think i can help you any further than i have. But, if i find anything that will help i will tell you. If you get a refund for your macs instead of a replacement you might be better off getting the intel iMac.
     
  10. thread starter macrumors 6502a

    brikeh

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #10

    Thank you! I just wanted to check if anyone else was having the same problems...
     

Share This Page