Weird problem with my Macbook (Internet Speed content)

Discussion in 'MacBook Pro' started by Joeytpg, Feb 6, 2007.

  1. Joeytpg macrumors 6502

    Joeytpg

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Location:
    Vienna, Austria
    #1
    hi guys, i need some help..i own two macs...... an iMac G5 (isight iMac) and a Blackbook C2D 2 gb ram. i have a very fast internet connection and i'm using an Airport Express as a Wifi router.

    But for some reason while the iMac navigates normally (good speed) the Macbook is SLOW.... i don't know what it is....

    i've been having some trouble with the Airport lately (getting disconnected, not being able to stablish an ichat video conference for the last two weeks when i could in the past) i've had to reset the thing a couple of times in the last week, and i've also had to unplug the Ethernet cable from the Airport base because the connection seemed staled.

    any idea what the Airport problem might be

    But my primarely what can i do with my macbook?

    it's not a problem with the macbook airport card because i use it at Uni and navigates flawlessly with great speed.

    thanks for the help.
     
  2. drummerbooker14 macrumors 6502

    drummerbooker14

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Location:
    Georgia
    #2
    are both of them running through the airport express, or is the iMac wired?
     
  3. Joeytpg thread starter macrumors 6502

    Joeytpg

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Location:
    Vienna, Austria
    #3
    both running through the airport :(
     
  4. WillJS macrumors 65816

    WillJS

    Joined:
    Jan 6, 2007
    #4
    Do you have any type of wireless activity monitor installed (3rd party) such as coconut WiFi?
     
  5. Joeytpg thread starter macrumors 6502

    Joeytpg

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Location:
    Vienna, Austria
    #5
    nope :confused:
     
  6. Peace macrumors P6

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #6
    Did you install the .n enabler or the airport update?
     
  7. Joeytpg thread starter macrumors 6502

    Joeytpg

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Location:
    Vienna, Austria
    #7
    i downloaded the last software update, which brough an airport update (i believe, not really sure since i don't remember exactly)
     
  8. WillJS macrumors 65816

    WillJS

    Joined:
    Jan 6, 2007
    #8
    Then I don't know. I had that on my MacBook and it slowed my internet acsess considerably.
     
  9. madog macrumors 65816

    madog

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Location:
    Korova Milkbar
    #9
    Do you have the Airport station running in MIXED mode? If so, try selecting it to "G-only".

    Oh, and make sure the station has the latest firmware installed.
     
  10. Joeytpg thread starter macrumors 6502

    Joeytpg

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Location:
    Vienna, Austria
    #10
    it was set to "b/g". Changed now to G only...i'll update! :)

    thanks guys
     

Share This Page