Weird status bar thing

Discussion in 'General Mac Discussion' started by tech4all, Apr 18, 2005.

  1. tech4all macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #1
    I was looking at images at Google. When I clicked on this one image that went to a Tripod site, the status bar said something like, 'uploading C drive', or something. As soon as I saw it I pressed back. Here is a link to the Google page. The image is the one with black squares called that appear to have small white blinking dots on the corners, "slide.jpg". I got a little spooked, but the thing is on a Mac, there is no C drive. And on my PC I don't get that weird status bar thing. What gives?
     
  2. HexMonkey Administrator

    HexMonkey

    Staff Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Location:
    New Zealand
    #2
    I think it's just there as a joke. I looked at the page's source and all it's doing is changing the status bar text. As further evidence, it has function names like "faketake" and "fakeformat".

    Here's a direct link to the page for anyone who's interested.
     
  3. IanC macrumors regular

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Location:
    Essex
    #3
    Thats pretty clever
    *wonders if any of his friends will be fooled by this*
     
  4. tech4all thread starter macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #4
    Some joke, scared me half to death :mad: :( :eek: Course saying C Drive kinda makes it useless for Mac users as we don't have C Drives :D

    But I'm wondering why it didn't work on my PC with Firefox....? Not unless I didn't wait long enough as it said it was downloading something, which I think had to do with the ads Tripod is famous for.
     
  5. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
  6. tech4all thread starter macrumors 68040

    tech4all

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    NorCal
    #6
    Safari 1.2.2 here.
     
  7. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #7
    Make sure you've got your status bar turned ON in the View menu of Safari.
     
  8. HexMonkey Administrator

    HexMonkey

    Staff Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Location:
    New Zealand
    #8
    At some stage (sometime after version 0.9) they turned this functionality off by default. You can turn it on by opening the preferences, clicking the "Advanced" button next to "Enable JavaScript" in the "Web Features" pane, then selecting "Change status bar text".
     
  9. James Philp macrumors 65816

    James Philp

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Location:
    Oxford/London
    #9
    Ha. Ha. H......mmmm
    Very funny, Yeah.
    Just goes to show that that could actually happen on a Wintel!!

    OMG: It actually HAS deleted my C:\ Drive! What do I do! I just did a search for it but it's gone! :p
     

Share This Page