what the hell man?...

Discussion in 'General Mac Discussion' started by krossfyter, Aug 27, 2002.

  1. macrumors 601

    krossfyter

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Location:
    secret city
    #1
  2. Moderator emeritus

    Mr. Anderson

    Joined:
    Nov 1, 2001
    Location:
    VA
    #2
    they talk about the iMac desktop as a G3 and say you should get a G4 - its obviously a little out of date, pre G4 LCD iMac.

    the good thing is under the list of manufacturers, Apple comes first.....:D
     
  3. macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #3
    Yeah, it'a little out of date, but they should at least update it G3=Celeron.:rolleyes:
     
  4. thread starter macrumors 601

    krossfyter

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Location:
    secret city
    #4
    they should be a little clear about that. from that one can think the imacs are all g3...if you dont read it well.

    also... are they right when they say that the g3 processor performs like a celeron or duron?? i dont think so.:)
     
  5. thread starter macrumors 601

    krossfyter

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Location:
    secret city
    #5

    wheres that at?
     
  6. Moderator emeritus

    Mr. Anderson

    Joined:
    Nov 1, 2001
    Location:
    VA
    #6
    under Manufacturers on the left, but note that lack of G3 or G4 in the Processor list......:mad:
     

    Attached Files:

  7. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Location:
    Commerce Township
    #7
    Apple is highest in the list because it starts with an "A"....
     
  8. thread starter macrumors 601

    krossfyter

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Location:
    secret city
  9. Moderator emeritus

    Mr. Anderson

    Joined:
    Nov 1, 2001
    Location:
    VA
    #9
    i realized that, all i said was that it was interesting since they really didn't mention much about apple to begin with. Hopefully not too many people read this thing.

    Where/why'd you find this thing krosfyter?
     
  10. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 16, 2002
    #10
    256MB ram for os x?

    it also says that OS X requires 256 Megs of Ram, last i checked Jaguar only needed 128
     
  11. macrumors 65816

    G5orbust

    Joined:
    Jun 14, 2002
    #11
    its doesnt even require 128. My friend ran OSx quite proficiently on 64 Mb of Ram until i installed two 256 Meg DIMMs for him. Actually it ran hella fast. I was on it and i was talking to some MR people via AIM and they could tell how fast it was running and were supprised when i said it had only 64 mb of RAM.
     
  12. thread starter macrumors 601

    krossfyter

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Location:
    secret city
    #12


    ahh i was just surfing the cnet site man... just checking it out.
     
  13. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 16, 2002
    #13
    Well my iMac DV 400 (? maybe 350) didn't fare as well, it ran deathly slow on os x, then i couldn't even get the jaguar installer to load until I installed another 64 Meg DIMM. And while it got the installation done, it proceeded to fry my motherboard. 400 bucks. I just need it for a low-traffic server...
     
  14. Retired

    jefhatfield

    Joined:
    Jul 9, 2000
    #14
    Re: what the hell man?...

    g3 has 512k level two cache in ibook and 256 level two cache in crt imac...they kick the heck out of durons and celerons at same or slightly higher clock speeds

    the original ibook was targeted against pentium II laptops which it beat and the currnet ibook could keep pace with some mobile pentium IIIs

    right now the toshiba 2.2 ghz p4 laptop is probably the fastest in the world, but give me a 667 tibook over the toshiba any day
     
  15. macrumors 601

    cb911

    Joined:
    Mar 12, 2002
    Location:
    BrisVegas, Australia
  16. macrumors 65816

    G5orbust

    Joined:
    Jun 14, 2002
    #16
    Re: Re: what the hell man?...


    what about the alienware moblile Area 51 w/ a 2.4 ghz p4?
     
  17. Retired

    jefhatfield

    Joined:
    Jul 9, 2000
    #17
    Re: Re: Re: what the hell man?...

    a laptop with a 2.4 already? that's fast but i bet the battery time cannot be that good unless it's lithium polymer and a large battery

    the toshiba only got 2.5 hours on a charge but at least the laptop did not get hot

    the smaller micron fabrication on p4 allows for fast speeds and much lower heat

    my old 1998 pc laptop (i got in '99) runs a 366 mhz amd k6-2 and that thing is super hot and if that laptop had a titanium exterior, someone would get seared and sue the company ;)

    i think the laptop was a .23 or .25 micron process...something way outdated though
     
  18. Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #18
    It depends a lot on the speed of the hard drive in the machine. If it's slow, forget it because even 384 MB isn't enough.
     
  19. macrumors 65816

    G5orbust

    Joined:
    Jun 14, 2002
    #19
    The specs of his machine:

    350 G3 iMac slot loading CD-ROM (rev ?)
    RAM: Then- 64MB, Now-512MB
    Video Card: Rage 128 Pro w/ 8MB of VRAM
    No onboard Firewire (yeah, he be cheap)
    Running OSX 10.1.0, soon to be 10.2.0
    Hard Drive: 40 GB (replacement) ATA/133 slowed down to match the iMac's ATA bus speed of I think UATA/66 or UATA/33
     

Share This Page