wifi

Discussion in 'iPod touch' started by justan, Oct 29, 2008.

  1. macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    #1
    So if i have a high speed connection in my house will my touch pick up hte signal from there and ill be able to use wifi?
     
  2. macrumors 65816

    soberbrain

    Joined:
    May 9, 2008
    #2
    An iPod touch will pick up a wireless internet signal, just like a laptop can.
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    #3
    lol sorry if i sound stupid, im not like super computer smart, high speed is a wireless connection right?
     
  4. macrumors 601

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Location:
    Chicago, IL, USA
    #4
    No, you need to have a wireless access point in addition to the internet connection.
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2008
  6. macrumors 6502a

    rjphoto

    Joined:
    Mar 7, 2005
    #6
    If you have DSL or Cable Internet access you will need a router to share the connection with your main computer and a wireless device to transmit it to your iPod Touch.

    You can get a router that has the wireless transmitter built in or they can be two seperate boxes. And sometimes the DSL or Cable Modem has the router and wireless transmitter all in one.

    So, what kind of internet access do you have?
     
  7. macrumors member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    #7
    Yes you need to buy a router to get a wifi signal. but first see if you get one for free i.e. maybe your neighbors router is not password protected and you can get on their signal.
     
  8. thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    #8
    well right now i have dial up but im movin in a week or so and gonna get high speed. Idk what yet though. Ill look out for the router/wireless transmitter in one. Id rather have one box.
     
  9. macrumors 65816

    soberbrain

    Joined:
    May 9, 2008
    #9
    I do not recommend this because it's stealing.
     

Share This Page