Will Dell 2005FPW work w Ge Force 5200, OSX 10.3.9

Discussion in 'Mac Accessories' started by rac949603, Mar 11, 2006.

  1. rac949603 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2006
    #1
    If there's a thread where this has been answered, please point me to it. I've run out of patience searching.

    I have a Power Mac G5 running OS X 10.3.9 with the Ge Force 5200 video card. Will the Dell 2005 FPW work seamlessly with this configuration?

    There are posts on Apple's support forum that raise doubts. Seems that the resolution can't be adjusted properly without third party software, and even then the monitor won't work when connected with the DVI cable.

    Thing is, the guts of this monitor are the same as the Apple 20" Cinema Display, and my computer meets the system requirements for the ACD...

    Bottom line: can I plug the Dell in and have zero hassle?
     
  2. Maxwell Smart macrumors 6502a

    Maxwell Smart

    Joined:
    Jan 29, 2006
    #2
    I have a dell 2005fpw myself, and I see no reason why that wouldn't work.
     
  3. TDM21 macrumors 6502a

    TDM21

    Joined:
    Jul 7, 2004
    #3
    Should work perfectly. I have the same monitor hooked up to my 12" PB and my G4 PowerMac. The PM has a GeForce 2MX and it can even run at the native resolution.
     
  4. livingfortoday macrumors 68030

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Location:
    The Msp
    #4
    I used a 5200 with a 2005FPW on my Cube back in the day, and it was fine.
     
  5. rac949603 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2006
    #5
    I guess there's only one way to find out...

    I've ordered the monitor, so I'll know for sure Thursday or so.
     
  6. edesignuk Moderator emeritus

    edesignuk

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Location:
    London, England
    #6
    The dell will work with pretty much anything. It has VGA and DVI so your options are open there, any video card in the last ~4-5 years (at least) should be able to pump out 1680x1050.
     
  7. rac949603 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2006
    #7
    It works!

    I didn't have anything to worry about. This thing arrived Tuesday night, and all I had to do was plug it in.
     

Share This Page