Will Roadrunner work with a mac

Discussion in 'General Mac Discussion' started by brenton, Apr 3, 2005.

  1. brenton macrumors member

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    Florida
    #1
    Hey people

    Will roadrunner cable work with any mac. Thanks
     
  2. pdpfilms macrumors 68020

    pdpfilms

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Location:
    Vermontana
    #2
    As far as i can tell, it should work with any mac. My father's apartment runs roadrunner wirelessly through an airport extreme on his pb. Works fine, i don't even think there are any drivers to install. You might want to double check by calling them, though. good luck!
     
  3. RacerX macrumors 65832

    Joined:
    Aug 2, 2004
    #3
    That is kind of a loaded question... what do you mean by any Mac?

    I can say that it works with many of my Macs. Oldest system that has access to the internet in my home is a Quadra 950 running Mac OS 8.1.

    If you have something newer than that , I would have to say yes, it does work.

    On the other hand, I never got around to getting my Quadra 700 running A/UX 3.0.1 connected, so there is some open questions on that configuration. :eek:
     
  4. FrankieTDouglas macrumors 65816

    Joined:
    Mar 10, 2005
    #4
    Works fine. It's just broadband, nothing more. Ethernet or wireless, so it's your choice and both work.
     
  5. Mudbug Administrator emeritus

    Mudbug

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Location:
    North Central Colorado
    #5
    I'm on RR both at home and at work. It seems even happier on the Macs than it does on the PCs. It's probably just enjoying a connection that's not just mindlessly spamming everyone. ;)
     
  6. AdamZ macrumors regular

    Joined:
    Feb 15, 2004
    #6
    Macs are in all of there ads

    Turn to whatever station on your TV where RR advertizes, and you will see them consistantly use Apple products in the ads, as well as directly copying Apples "switch" ad campain. When I first got my Mac in the pre Jaguar days, the installer from RR took one look at the iMac and said he didn't know nothing about setting them up or configuring Mac OSX, and that he would have to call his supervisor. I said to him, why not just set up the cable modem as usual, plug it in and see what happens. He did just that, plugged it in, and it just worked. He was pretty surprised as was I. Dispite Road Runners blatent use of Apple products, their support for OSX has improved a lot. One time when my service was down, the guy on the phone transfered me to another specialist who did OSX, and directed me through figuring out the problem. Turns out I had to pay my bill.
     
  7. Balin64 macrumors 6502a

    Balin64

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    In a Mauve Dream
    #7
    Yes, it will

    I used RR for a long time. There are install CD's the Cable Guy will want to load on your Mac when he installs the service, but don't let him. As soon as he connects the modem and the connection light goes solid, thank him and shove him out the door. Then, connect your wireless router or Mac to it. Done.
     
  8. JzzTrump22 macrumors 65816

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Location:
    New York
    #8
    Yes, iv'e used it when i went to visit my friend.
     
  9. qzak macrumors 6502

    Joined:
    Jan 19, 2005
    #9
    i've mentioned this in a similar thread before, but a friend who lives in a sorority right next to my house got a new iMac for x-mas. the apple store put her airport card in for her but she could never connect to her network. she called apple and time warner both, each saying of course to call the other. finally a guy at time warner told her roadrunner is not compatible with Macs! i told her thats BS. i got my powerbook a month ago and been running smoothly on roadrunner hardlined and wirelessly since then.

    she has a pc laptop thats works just fine with her wireless network so she just uses that, so her roadrunner problem is still up in the air
     
  10. h0e0h macrumors 6502a

    h0e0h

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Location:
    West Monroe, Louisiana
    #10
    i do wireless networking consultation and i'm telling you... do NOT believe roadrunner. I use it at home, at work, and even at friends' houses. Wired or wireless, it is nothing more than cable internet (broadband) and it works just as DSL or Dial-up would. You plug it in and you get on the internet. If its not working you need to powercycle you modem (shut down your computer and unplug the modem for 60 seconds) then start it back up. If that doesn't work then you need to get in the sys prefs and renew your DHCP lease. If that doesn't work then you need to call. I use a (free) dell router and my Powerbook wirelessly, while my PC and my Xbox both connect wired through that same router. Don't worry about it. When the RR guys say that their system isn't compatable with macs they mean that their provided browser and security software aren't OSX compatable, not that their service isn't.
     
  11. mms macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Location:
    CA
    #11
    It most certainly works. I've been using it exclusively at my home for years with few problems. Really the only complaint is that though very rare, access seems to die for a couple hours or so at a time. It's happened maybe twice or so in several years so it was never much of a problem but that last time was during a major paper, making me very annoyed.
     
  12. joecool85 macrumors 65816

    joecool85

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Maine
    #12
    For about 6 months I had a Quadra 650 running OS 8.1 as a webserver on Adelphia cable internet. Worked great.
     

Share This Page