Will the public Vista beta 2 run on Parallels Desktop?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by animefx, Jun 7, 2006.

  1. animefx macrumors regular

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Illinois
    #1
    I was wondering if I could download the public beta 2 of Vista and run it using Parallels Desktop on my MacBook? Will it work?

    For the record... I have 2 gigs of ram. The video card is a big downfall of course, but I think in Vista you can disabled a lof of the effects.
     
  2. matticus008 macrumors 68040

    matticus008

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #2
    Well, since the CPP isn't out yet, no, you can't. But when it's released, you'll be able to dual-boot with it and I imagine it would run in Parallels as well. There's no need to worry about the video card in dual-boot--it's Aero Glass ready.
     
  3. JohnEZ macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2005
    #3
    Sorry, but I really must ask... could you define CPP?

    Thnks,
    John
     
  4. matticus008 macrumors 68040

    matticus008

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #4
    Oh, sure. CPP = Customer Preview Program. It's the Beta version of Vista that will be released this summer to the general public. It'll probably have a 180-day life cycle like its predecessors, but it's the first version of Vista that will be free and legal for anyone to use and sample Windows Vista. I imagine that it will be released before July 1st so that it becomes unusable before Vista's actual retail launch (they don't want people to use it for free when it's out for sale!).
     
  5. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #6
    Thanks for that link, but where's the actual signup page? I expect that you'll need to register to get a CD key.

    Edit: Found it, it's here.

    Edit 2: I tried to sign up and it told me "You have received the maximum number of Product Keys available for this program." However, I didn't get any! :confused:
     
  6. ziutek macrumors member

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Location:
    CA
  7. ziutek macrumors member

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Location:
    CA
    #8
    Weird, I just signed up for a product key and I got one. Maybe you should try again?
     
  8. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #9
    I tried again and it said exactly the same thing. I'm going to try again with a different email address and see what happens.

    Edit: Nope, same thing. Which browser did you use? I've tried Safari and Camino.
     
  9. ziutek macrumors member

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Location:
    CA
    #10
    Hey Nermal, i sent you a pm with information about obtaining the product key.
     
  10. matticus008 macrumors 68040

    matticus008

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #11
    Oh, excellent. They should update their Windows Vista page to include the link!
     
  11. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #12
    You'd think they could manage that :rolleyes:

    Maybe they're waiting for the initial surge to die down. Or maybe they forgot.
     
  12. matticus008 macrumors 68040

    matticus008

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #13
    Microsoft? Prepared for an on-time launch? There's a joke in there somewhere...
     
  13. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand

Share This Page