Winclone: trouble making an image

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by emma87, Dec 21, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2011
    #1
    Hi everyone

    Until recently, I could make an image of my bootcamp partition with Winclone w/o trouble.

    I have currently Lion and Winclone 2.3.3 and I cannot manage to make an image, can someone help me on the matter? The log is posted at the bottom.

    Thank you in advance.:D

    Winclone Log:
    99.93 percent completed
    100.00 percent completed
    Accounting clusters ...
    Cluster accounting failed at 10916433 (0xa69251): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916434 (0xa69252): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916435 (0xa69253): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916436 (0xa69254): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916437 (0xa69255): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916438 (0xa69256): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916439 (0xa69257): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916440 (0xa69258): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 10916441 (0xa69259): extra cluster in $Bitmap
    Cluster accounting failed at 21194498 (0x1436702): extra cluster in $Bitmap
    Totally 11 cluster accounting mismatches.
    ERROR: Filesystem check failed! Windows wasn't shutdown properly or inconsistent
    filesystem. Please run chkdsk /f on Windows then reboot it TWICE.
    return value of "/Library/NTFSProgs/ntfsclone" -f -f -O /dev/disk3 "/dev/disk0s4" 1>&2 is 256

    "/Library/NTFSProgs/ntfsclone" -f -f -O /dev/disk3 "/dev/disk0s4" 1>&2 did not complete successfully
    cleaning up: Mounting Disk
    Volume BOOTCAMP on /dev/disk0s4 mounted
    Wed Dec 21 18:25:39 CET 2011

    P.S. I ran chkdsk and it doesn't change anything.
     
  2. Huntn, Apr 16, 2012
    Last edited: Apr 16, 2012

    macrumors G3

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #2
    I've been using Winclone 2.2 before the start of the year without issue. Now I'm getting errors too. Without changing anything else I downloaded v2.3 (the last free version) which is now tough to find. Most of the mirrors direct you to the new paid version 3.0. However I found a copy here. It downloaded, installed, and is running a clone of my bootcamp partition as I speak. :) I'll report back if there are any problems. Note, I am using Snow Leopard. For Lion you need v3.
     
  3. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #3
    Winclone

    Thanks for that link! I too have Winclone 2.2 on Snow Leopard. Haven't dared try imaging from "new" (hand-me-down) laptop yet, so I'm eagerly awaiting your results (even w/o problems.) What I'm especially interested in is if it Restored OK.
     
  4. macrumors G3

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #4
    Yes it worked in that version 2.3 is running on Snow Leopard and created a backup! However, I'm only going to know how this program restores once my feet are in the fire and I have too. I don't want to try a restore until there is no other choice. :)
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #5
    Thank you! Nothing ventured... as they say. I will try it later (no more time just now) on my "botched" XP on this machine and if the restore works I will re-clone my old "unbotched" Windows XP Pro installation (don't have the XP disc with me to do a re-install) on another, lesser, machine and restore it to this one. I'd have to update it first, though so it's really going to take some time...
     
  6. macrumors G3

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #6
    Please report the results and quote me so I get a notification. :):)
     
  7. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 19, 2012
    #7
    You ran chkdsk with options /X /F ?
     
  8. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #8
    Winclone 2.3 image

    Will do. I hope before your feet get too hot...
     
  9. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #9
    Done and it worked

    Done; It worked. I'm now on my second backup with 2.3.3. So far so good.

    Sorry it took me so long to report. I had trouble finding this thread again...
     
  10. macrumors G3

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #10
    Thanks much! :):)
     
  11. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #11
    Oops!

    Oops--not so fast. Sorry. I made the "mistake" of overwriting the backup that had once worked as a restore. (Didn't think it was a mistake at the time...) Now I can't make the new one restore at all. It seems I neglected to restart twice after a chkdsk /f before I used the new version of Winclone. Why that should make a difference I don't know. Of course, the old version which I had saved won't restore it either. Once you make a mistake...
    So now, after all manner of trying to resuscitate my bootcamped Windows XP Pro SP3 (my original XP disc is too far away to consider a re-install or even repair, which didn't work from a slipstreamed SP2 disc) I've resorted to cloning the not-up-to-date BootCamp installation on my old Macbook (using version 2.2) to an external USB drive. That's still in the process of running--and I have kept the "failed" clone, so if you or somebody else have/has ideas on how to resurrect it I'd welcome them.
     
  12. macrumors G3

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #12
    Unfortunately that is beyond my technical knowledge. :( I take the time to make backups, but in the back of my mind wonder if they will be there for me if I ever need them...
     
  13. macrumors member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #13
    All's well that ends well...

    Just make sure you have a viable backup by running chkdsk /f (or /x) and restarting twice (ahem, time consuming, I know) before you do the cloning. Well worth it, as I just learned. :D
    (I had to re-activate, re-install the drivers and re-update to get it working this time--even a re-install takes its sweet time.) Also, I would suggest having two alternating backups if you can, and not foolishly overwrite the old one like I did.

    ----------

    I hope you're reading [my] exchange with Huntn! I hope it helps.
     
  14. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Location:
    So Cal, USA
    #14
    I never had any luck using the older "freeware" (<version 3), but I can tell you the new version 3 works flawlessly with both imaging and restoring. I've used it twice now with 100% success.

    It's no longer free, but the $20.00 investment was well worth saving time, IMO.
     

Share This Page