Windows Media Player and Panther

Discussion in 'Mac OS X 10.3 (Panther) Discussion' started by Rower_CPU, Oct 26, 2003.

  1. Moderator emeritus

    Rower_CPU

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Location:
    San Diego, CA
    #1
    OK, I tried installing WMP for OS X on a fresh Panther install and it quits out after authenticating the installer.

    Anyone got it working?
     
  2. macrumors 65816

    alset

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    East Bay, CA
    #2
    Sorry, I'd give it a shot, but I consider WMP to be evil.:rolleyes: I play all my WMP files in MPlayer. Good luck, though.

    Dan
     
  3. macrumors 65816

    Taft

    Joined:
    Jan 31, 2002
    Location:
    Chicago
    #3
    Re: Windows Media Player and Panther

    I got the same thing. Quit after authenticating without a warning.

    VLC still works, though. Its a good replacement, IMO. Get it here: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14738

    Taft
     
  4. macrumors 68020

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Location:
    Utopia
    #4
    Mine works, however I already had Media player installed because I only did an easy installation.
     
  5. macrumors 604

    iJon

    Joined:
    Feb 7, 2002
    #5
    mine works, but i had it installed before panther. same thing with stuff it deluxe 8. working fine on my powerbook after i installed panther, but wont install on my g5 after panther.

    iJon
     
  6. thread starter Moderator emeritus

    Rower_CPU

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Location:
    San Diego, CA
    #6
    I tried VLC, but it's not reading the file either...hmmm...

    I can still grab WMP off my Jaguar install on another disc, so no big deal.

    MS needs to stop promoting Panther and make sure their apps work with it. ;)

    edit - alset, I tried MPlayer...no go. I might be dealing with a bad file here.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003
    #7
    wmp doesn't work for me either

    Same problem, I would like to use this f**** WMP for two websites I love, I really need it, help!
     
  8. macrumors 68000

    Fukui

    Joined:
    Jul 19, 2002
    #8
    Re: wmp doesn't work for me either

    Are you using WMP 9 or the original one for OS X?

    If the installer keeps crashing, you might try to delete the preferences file for the installer vise (the name of the installer program), or also try to repair permissions on you HD. WMP9 installs some plug-ins that work with safari......mostly.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003
  10. macrumors 6502a

    aethier

    Joined:
    Feb 1, 2003
    Location:
    Montréal, Canada
    #10
    I installed it after panther, and it worked fine

    aeathier
     
  11. macrumors 6502a

    LimeLite

    Joined:
    Mar 20, 2003
    Location:
    Los Angeles, Ca
  12. macrumors 68000

    Fukui

    Joined:
    Jul 19, 2002
    #12
    Here, I zipped up the Windoes Media 9 Player and the internet plugin.

    Download Here

    Just unzip it, and put the Player in Applications, and the plugins in /library/internet plugins/ folder

    it should be fine then

    I don't know why they even need a stupid installer...:rolleyes:
     
  13. macrumors 68020

    sparkleytone

    Joined:
    Oct 28, 2001
    Location:
    Greensboro, NC
    #13
    it hates you for having WMP installed already. You have to delete all preferences related to it.
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003
    #14
    MIME video/x-ms-asf-plugin

    This plug in is missing that what the computer says:
    MIME “video/x-ms-asf-plugin"
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003
    #15
    wmp 9 crash

    and I can't open the application anyway.
    the message is display o the net
     
  16. macrumors 6502a

    psycho bob

    Joined:
    Oct 25, 2003
    Location:
    Leeds, England
    #16
    I've not had any problems with WMP9 on either my PB or G5. I originally did a clean install of Panther on both machines.
     
  17. macrumors 68000

    Fukui

    Joined:
    Jul 19, 2002
    #17
    Re: wmp 9 crash

    Well, anyways, I guess you should try to delete the preference file(s) for the installer. C if that works.

    Have your tried to restart and then install again?
     
  18. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003
    #18
    Thanks Fukui, you're the best!

    I've just deleted the preference file and it works perfectly, thank you very much for your help guys!
     
  19. macrumors 68000

    Fukui

    Joined:
    Jul 19, 2002
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2003

Share This Page