Windows under Boot Camp AND Parallels at the same time?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by Spikey115, Aug 22, 2006.

  1. Spikey115 macrumors member

    Spikey115

    Joined:
    Feb 21, 2006
    #1
    I have one copy of Windows XP, i've installed it using Boot Camp. I want to try Parallels but am wondering if it's possible to have the same Windows copy on both the Boot Camp Windows partition and Parallels? Will I run into any toruble if I try doing this such as windows activation and so on?
     
  2. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #2
    Activation won't (generally) work out of the box, but it has been reported by some that if you call MS and explain nicely what you are trying to do they will give you an activation code.

    It'll depend somewhat on the details of your license (OEM, retail, volume license) and how much time you wanto to spend on the phone with MS.

    Don't forget that you have 30 days to activate, so it should be fine for just trying Parallels.

    B
     
  3. BadRambo macrumors member

    BadRambo

    Joined:
    Aug 20, 2006
    #3
    Yes, you will need the activation code to run Windows Update, which is critical. I have moved installs of a particular XP disc to another environment, or even just changed some of the hardware and reinstalled. They catch it. And you have to go for a new activation code. They are pretty good about it, when they know you are not in Shanghai and making 300 copies a day for local sale....:D
     
  4. Spikey115 thread starter macrumors member

    Spikey115

    Joined:
    Feb 21, 2006
    #4
    Error installing Windows

    I get the following error messages when I try to install Windows:

    Any ideas?
     

    Attached Files:

  5. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #5
    Seem like codepage problems. Are you trying to install in a language other than english?

    B
     
  6. Spikey115 thread starter macrumors member

    Spikey115

    Joined:
    Feb 21, 2006
    #6
    I don't think so. All I did was follow the instructions that came with Parallels.
     

Share This Page