Windows XP: every install is different

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by harveypooka, Dec 3, 2006.

  1. harveypooka macrumors 65816

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #1
    I've been using XP on my Intel 2.0GHZ Core Duo for a while now, but one of my latest installs really killed the performance of the machine. Windows crashed quite a bit and Half Life 2 stuttered quite badly most of the time. I tried installing the Omega Drivers again, but this didn't solve anything.

    I formatted and reinstalled Windows. Now I cannot connect to my BT Home Hub at all! It says the signal strength is Very Good, but it has 'Limited or No Connectivity'. The WEP key is correct and I connect when booted in OSX.
    I've changed nothing in the install process...

    So I reinstalled Windows again - same problem, no connection! Any ideas?
     
  2. Bill Gates macrumors 68020

    Bill Gates

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Location:
    127.0.0.1
    #2
    Try just reinstalling the network adapter driver, or trying one from a 3rd party that uses the same chipset. For me, Windows has also been troublesome due to the shoddy drivers included with BootCamp. However, like all things beta, don't expect it to work 100% as expected or even to work well at all. Hopefully the next update will fix many common issues.
     
  3. balamw Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #3
    Isn't that just the way it is with Windows, something different is broken on each install :p

    I agree with Bill Gates (shock! horror!) that reinstalling particular drivers is the way to go.

    B
     
  4. pianoman macrumors 68000

    pianoman

    Joined:
    May 31, 2006
    #4
    i like how user Bill Gates was first to respond to something having to do with Windows. kinda symbolic.
     
  5. harveypooka thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #5
    Ok, I'll give that a shot. The bizarre thing is though, everything worked first and second time around! Bill Gates - thank you! :p
     
  6. Flyinace2000 macrumors 6502a

    Flyinace2000

    Joined:
    Sep 28, 2004
    #6
    At least your monitor works.....unlike us unluck 24" owners
     
  7. macg4 macrumors 6502a

    macg4

    Joined:
    Nov 17, 2003
    Location:
    Des Moines,Iowa
    #7
    for limited or no connectivty error trying the following steps:

    go to start menu and click on "run"
    type in CMD and press enter or ok
    then when the black Dos shell screen opens type the following exactly:

    netsh int ip reset c:\reset.txt (press enter/return)
    netsh dump (press enter/return)
    netsh winsock reset catalog (press enter/return)

    then unplug the power from your cable/dsl modem and also from your router, wait 30 seconds plug both back in. then restart the computer. and that should take care of that error for you. hope that helps :)
     
  8. harveypooka thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #8
    That sounds ace, but I got mouse button happy and uninstalled the Wireless driver and now it won't pick up anything - even when I re-run the MacintoshDriver CD! I tried to update the driver (as it came up with a hardware wizard) and it recognised it as aDell card, but then can't install as it's looking for Dell drivers that aren't there!

    Can anyone who has a damned clue what Windows is doing, tell me how I can update the driver?

    I feel like a total n00b with Windows. I can fix Mac problems or at least figure out where to look! If my parents had a PC, they would simply not ever use a computer. I'm glad they use my old Mac at home.
     
  9. harveypooka thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #9
    I reinstalled Windows with BootCamp 1.1.2 and I still get exactly the same. I tried to use the 'Repair' option on the connection and I get a problem:

    "Renewing your IP Address"

    It also says on the connection: Invalid IP Address

    Any ideas?
     
  10. macg4 macrumors 6502a

    macg4

    Joined:
    Nov 17, 2003
    Location:
    Des Moines,Iowa
    #10
    yeah the repair rarely works...depending on your connection type. powercycle(unplug) both modem and router(if u have one). then reboot pc
     
  11. SiliconAddict macrumors 603

    SiliconAddict

    Joined:
    Jun 19, 2003
    Location:
    Chicago, IL
    #11
    Its all about the drivers. So far I've found Apple's repackaged Windows drivers to be . . . . lacking. XP works for the most part. Its getting the square peg that is XP into the round hole of the Mac that's the problem, and is something that seems to be hit or miss with Apple's updated Boot Camp drivers.
     
  12. harveypooka thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Feb 24, 2004
    #12
    I've powercycled the router and Mac/PC many, many times. No joy. I'm wondering if the router is getting confused with my MAC address or something? But I can't see how that would occur...
     
  13. BRUUUCE macrumors member

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    Chicago
    #13
    isn't that a isolated occurance?
     

Share This Page