WMP9 crashes in Tiger?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by hikikomori9000, Apr 29, 2005.

  1. hikikomori9000 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 12, 2004
    #1
    Just installed Tiger and all is snappy and well... except when I try to launch Windows Media Player 9. It bounces five times, vanishes, and then I get the "application quit unexpectedly" dialog box asking me if I want to Close, Try Again or Report.

    I've tried rebooting and reinstalling WMP9, and neither did any good. I looked for a .prefs file and couldn't find one (not even with Spotlight ;).

    Any advice? 15" Albook 1.25ghz.
     
  2. Heb1228 macrumors 68020

    Heb1228

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Location:
    Virginia Beach, VA
    #2
    Same problem... solved itself???

    I installed Tiger yesterday and had the same problem trying to watch a video last night. However, I just tried it again and it works fine. It seems to have solved itself, I really can't think of anything I've changed. Same video file and everything... Strange...
     
  3. Heb1228 macrumors 68020

    Heb1228

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Location:
    Virginia Beach, VA
    #3
    Spoke too soon

    Its broken again. It worked last night, and now its broken again. I can't figure out why. I didn't do anything differently. Leave it to microsoft....
     
  4. iMetalG5 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 13, 2005
    #4
    i am in the same boat. i sent the report to apple but other people seem to use WMP fine.
     
  5. Heb1228 macrumors 68020

    Heb1228

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Location:
    Virginia Beach, VA
    #5
    This is wierd...

    Sometimes it works, sometimes it doesn't. Most of the time it doesn't. But once it opens properly, it seems to work alright for a little while. The error report says something about an Invalid Kernel something or other. Anybody know a way to fix this?

    Here is what it says:
    Exception: EXC_BAD_ACCESS (0x0001)
    Codes: KERN_INVALID_ADDRESS (0x0001) at 0x1521188e

    plus some other stuff too but I didn't want to post that whole long thing...
     
  6. Heb1228 macrumors 68020

    Heb1228

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Location:
    Virginia Beach, VA
    #6
    Success!!!

    I figured out the problem! I think the skin I was using was causing the crashes. Problem is, you can't change it without opening the player (which wouldn't open). So you have to trash the preferences file. Here's the path:

    Users/(username)/Library/Preferences/Windows Media Player Prefs

    and drag that file to the trash. It should open alright after that.
     
  7. imaduro macrumors member

    Joined:
    Oct 22, 2004
    #7
    Thanks Heb1228, it works!!!!
     
  8. iMetalG5 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 13, 2005
    #8
    ahhhh, i was thinking about doing this. trash the pref. file. will do! thanks
     
  9. Eniregnat macrumors 68000

    Eniregnat

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Location:
    In your head.
    #9
  10. NCTRNL macrumors regular

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Location:
    Kansas City
    #10
    Yep, getting rid of the pref worked for me too
     

Share This Page