WorldTV, a TV guide widget!

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Highland, Aug 13, 2005.

  1. Highland macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Australia
    #1
    WorldTV 1.1
    Formerly AusTV, WorldTV is an Australian and UK TV guide widget. It supports practically every major TV network including digital, cable and satellite broadcasts.

    Version 1.1 features major improvements in all areas and is recommended for all users.

    New stuff in version 1.1
    • UK channels, and a new name to reflect the more global nature of the widget. Stay tuned for more countries!
    • An entirely redesigned back.
    • More code updates.
    • A new Union Jack skin to celebrate the addition of UK channels.
    • PC and OS X 10.3 support via a Konfabulator version to be added very soon.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    >> WorldTV 1.1 information <<

    >> Download WorldTV 1.1 <<
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  3. DJY macrumors 6502a

    DJY

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Location:
    Canberra AUST
    #3
    IMHO this is one of my favourite and most used widgets!
    The two guys behind it have done a great job - and as AusTV there have been numerous positive raves and reviews in a few Australian based forums.

    The two guys behind it are still very responsive, are always in their own forums helping people, and the rate of development and support to their numerous widgets that have made the Top Ten list on the Apple site is first rate!

    I will stand behind my fellow country men on this one and commend them!

    Only thing appears to be - anyone using AusTv already - the auto update doesn't pick up WorldTV widget. SO I got rid of AusTV and now have WorldTV.

    Head over to their own forums if you have questions.
    (This shameless promotion of mine I thought I should mention that I am no way connected with the widget or the people developing it)
     
  4. Highland thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Australia
    #4
    Thanks DJY!!!!!

    It's this kind of feedback that really makes the time spent on it worth while. Thank you.
     
  5. DeSnousa macrumors 68000

    DeSnousa

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Location:
    Brisbane, Australia
    #5
    Great widget, thanks i was wondering why Aus tv was not working.

    P.S is the server down im unable to download.
     
  6. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #6
  7. Highland thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Australia
    #7
    Yeah, sorry about that. We're changing servers... All will be fixed in less than 24 hours hopefully. We've had so much traffic that we can't stay where we are.

    I guess that's a good thing :) I want it back as well! I'm watching TV now, and I need to know what's on next DAMNIT!
     
  8. Wes macrumors 68020

    Wes

    Joined:
    Jun 22, 2001
    Location:
    London
    #8
    The link works now, I'll give it a try, this looks very promising.

    A nicely designed UK TV widget :).

    EDIT: Got it up and running, extremely good! Definitely a keeper.

    Only problem is when I click "all" I get no content (I'm using UK channels if that helps narrow the issue down), the graphic for the channel loads but the shows do not. I'm not sure what is supposed to happen although I presume it is supposed to load all the shows for today but it doesn't work. Thanks for any help.
     
  9. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #9
    Very Nice. I get nothing for All either (UK Fee Digital channels). Can I also suggest a re-ordering of the list for add channels for UK free digital. Most people will expect it to start BBC 1, BBC1, ITV 1, Channel 4, Five.

    Is there any way to re-order the list without deleting the re-adding the channels?

    Any chance of EyeTV integration (i.e. TvTv record functionality).

    As I use SysStats as well I've made a small donation via PayPal. Not enough to live off, but enough for a couple of beers :)
     
  10. Wes macrumors 68020

    Wes

    Joined:
    Jun 22, 2001
    Location:
    London
    #10
    I use Freeview and I can find almost all the channels I watch on the free digital section. There is one small omission that I watch occasionally, FTN. Any chance of that getting added? I'll have some income on paypal soon and I'll be making a donation :).

    edit: BBC3/BB4 as mentioned below would be great additions too :)
     
  11. pulsewidth947 macrumors 65816

    pulsewidth947

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Location:
    squarefrog.co.uk
    #11
    Awesome. Its really pretty, and works wonderfully. The only problem I find is that it does not contain all the Freeview channels in the UK. Most notible ommissions are BBC 3, BBC 4.

    I tried to find where you where loading the channels in your widget to lend a hand, but I couldnt find it :)
     
  12. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #12
    As this does not explicitly seem to be Open Source I'm not sure how the authors feel about us messing around inside their app, BUT:

    have a look inside the programview.js file. The updates are done (or at least me 2 minutes of reading seem to indicate this is true) via an XMLHttpRequest (i.e. an asyn javscript xml read from the server) to their own server. There is some sort of custom code running on the server (servlet/php/perl etc) that is serving up XML files containing the required data. How the data is gathered onto the server I don't know (some sort of periodical screen scrape is likely).

    This brings up an interesting point: where is the data coming from and is a license required for this custom redistribution?
     
  13. pulsewidth947 macrumors 65816

    pulsewidth947

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Location:
    squarefrog.co.uk
    #13
    I see..

    I just presumed it was loading the channel data straight from some uk tv guide (radiotimes.com?) much more complex than i had imagined :)

    Its great though.. much better than another tv widget i used. I think i'm gonna have to get a 20" screen to display all these widgets tho!
     
  14. iSlayer macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2005
    #14
    Hi Robbie,
    Im the coder behind WorldTV.
    We get all of our feed data from open source websites.(Both Aus and UK)
    We dont scrape any of it illegally from the providers site or anything like that.
    We know what would happen if we did and we certainly dont want that.

    Thanks
     
  15. Highland thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Australia
    #15
    That's just been fixed by Brad, so it'll be in a point update in the next day (probably in a few hours).

    Thanks for the donation! It's going straight towards the new server :)

    EyeTV will be in the next major update (maybe 1.5). We've had it working for a while now.
     
  16. Wes macrumors 68020

    Wes

    Joined:
    Jun 22, 2001
    Location:
    London
    #16
    WorldTV 1.11 has fixed my issues with the 'all' button. Cheers!
     
  17. Highland thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Australia
    #17
    Good to hear wes!

    I'll look into BBC3/BB4/FTN for you.
     
  18. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #18
    I can't seem to find e4 either...

    If it's there can you let me know where please?
     

Share This Page