XP on Macpro... BAD IDEA!

Discussion in 'Mac Pro' started by macenforcer, Aug 25, 2006.

  1. macenforcer macrumors 65816

    macenforcer

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Location:
    Colorado
    #1
    So I have been using the new bootcamp and xp on my mac pro and let me tell ya its a nightmare. Everytime I boot into xp its slow and I have the PATA as master so thats not it. It loads really slow also.

    Now for the problems...

    When I boot back into os x everything goes haywire. My 30" cinema won't work, my eyetv doesn't get a signal its all messed up. Turn off the mac pro and wait and reboot and things come back. This is not good. I have removed xp all together. Damn if I didn't need windows for work.
     
  2. Origin macrumors regular

    Origin

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Location:
    Nantes, France
    #2
    Very strange, because numerous threads here confirms that Windows XP runs smoothly on MacPro with a master drive plugged-in the first IDE slot.
     
  3. macenforcer thread starter macrumors 65816

    macenforcer

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Location:
    Colorado
    #3

    Sure if you use one monitor, don't have eye tv plugged in and not have used a fast pc to know the difference.
     
  4. brockbr macrumors newbie

    Joined:
    Apr 5, 2006
    #4
    Hmmmm - Interesting.

    I run dual 20" LCD's and don't have *any* of the problems you describe.

    I'm running a 400Gb IDE drive as master and my boot time is VERY quick - Faster then the Pentium D (dual core) machine it replaced.
     
  5. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
  6. MacProDude macrumors member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Location:
    SF Bay Area, CA
    #6
    Sounds like a problem on your machine, not on everyone else's machines.

    Did you change the optical drive to slave, or did you leave it in the default cable select mode?
     
  7. macenforcer thread starter macrumors 65816

    macenforcer

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Location:
    Colorado
    #7
    I think its XP configuring the 30" cinema and eye tv.


    1.1 drivers installed.
     
  8. Mr. Mister macrumors 6502

    Joined:
    Feb 15, 2006
  9. CyberPrey macrumors regular

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Location:
    IGH, MN
    #9
    I run dual 20" wide monitors, and I am used to a blisteringly fast PC....

    Windows XP works fine on my Mac Pro except for the hard drive access times
     
  10. amin macrumors 6502a

    amin

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Location:
    Boston, MA
    #10
    What is an IDE slot? Do I have to order a different type of drive for this? I have three SATA internal drives for my Mac Pro, and one external FW 400 drive. Will neither of these options work well?
     
  11. Clydefrog macrumors 6502a

    Clydefrog

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Location:
    Pittsburgh,PA
    #11
    if you can settle for a tad slower performance why not Parrallels:)
     

Share This Page