Yahoo Messenger Audio Problems

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by michael666, Apr 23, 2004.

  1. michael666 macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2003
    Location:
    in front of a computer
    #1
    I'm using Yahoo Messenger for video-chatting with someone on a PC. While we can see each other, we cannot hear. Has anyone expected similar problems? Or does anyone know the ultimate solution for video-chatting between Mac and Windows (ME, not XP)?

    Thanks for any help!
     
  2. j_maddison macrumors 6502a

    j_maddison

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Location:
    Nelson, Wales
    #2
    Your having the problems, because yahoo messenger on the mac doesnt have voice capabilities. The feature does not exist in the software. I use yahoo messenger too, and find it an excellent app for cross platform communication. Sadly the only two things that niggle at me is not being able to get supercam mode to work my end, and not being able to use voice.

    Mind you i cant get my cam to work at all with ichat, but voice is pretty decent. and before people start thinking bandwidth problems. I have a one meg downstream and a 256k upstream connection. I've done several speed tests online with differnt speed checker test and although the upstream does fluctuate, i do get a decent enough tranfer rate for video.

    jay
     
  3. michael666 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2003
    Location:
    in front of a computer
    #3
    Thank you for the information. Do you know any other way to do video chats (with voice) between Mac and Windows (ME)?
     
  4. j_maddison macrumors 6502a

    j_maddison

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Location:
    Nelson, Wales
    #4
    you can try using ispq, or ivew. you have to pay for both services though.

    apart from those two, i dont really know mate.

    jason
     
  5. irmongoose macrumors 68030

    irmongoose

    Joined:
    Dec 3, 2001
    Location:
    Sometimes Tokyo, sometimes California
    #5
    iChat (or AIM) on Mac with AIM on Windows.

    Make sure all apps are the latest version.



    irmongoose
     
  6. j_maddison macrumors 6502a

    j_maddison

    Joined:
    Mar 31, 2003
    Location:
    Nelson, Wales
    #6
    i think you'll find that they dont support voice

    jay
     

Share This Page