YouTube very slow on iPhone 5

Discussion in 'iOS Apps' started by Sixpack446, Sep 23, 2012.

  1. Sixpack446
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #1
    Youtube is painfully slow for me on my iphone 5 using wifi. It doesn't seem to buffer and videos are constantly freezing on me. When I run a speedtest I am getting 30 download and 3 up, so it is not my Internet. I played the same video on my iphone 4 side by side with my 5 and the iPhone 4 loads perfectly, while the iPhone 5 just sits there. The weird thing is that I can go to any other video streaming site and my iphone 5 will load the videos extremely fast. It's the same results using the youtube app and using safari.

    Can anyone else confirm this on their iphone 5?
     
  2. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
  3. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #3
    96 views and not one reply. All I want to know is if anyone else is experiencing problems with youtube on iPhone 5. A simple yes or no reply will do.
     
  4. mandres12
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2012
  5. Vundu
    Expand Collapse
    macrumors 65816

    Vundu

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Location:
    Manchester, UK
  6. Whorehay
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Whorehay

    Joined:
    Feb 17, 2008
    #6
    No, it loaded the entire video faster than my 4S. May be the processing power, or the fact that it's on 5GHz band.
     
  7. Daveoc64
    Expand Collapse
    macrumors 601

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Bristol, UK
    #7
    Yes.

    I have had this problem today (not tried it before today).

    Video buffers incredibly slowly on both the YouTube App and the YouTube mobile web site.

    I found the video (3:20 long) I wanted on a different site and it buffered in about 4 seconds.
     
  8. TheMacBookPro
    Expand Collapse
    macrumors 68020

    TheMacBookPro

    Joined:
    May 9, 2008
    #8
    Working fine for me. I just wish they'd update the official app to support the larger display.
     
  9. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #9
    Thank you for the replies. My iphone 4 is still blowing the doors off my iphone 5 on youtube. I'm starting to get really frustrated.
     
  10. LouieSamman
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    LouieSamman

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Location:
    Orlando, Florida
    #10
    No problems with the iPhone 5. Youtube video loads fine.
     
  11. Gasgas
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2012
    #11
    I'm having the same trouble, it's seriously annoying!
     
  12. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #12
    I just tested it on AT&T lte network and it loaded extremely fast. I tried again on wifi and it was very slow. I ran a speedtest on my wifi and it was fine. This is really annoying.
     
  13. iFanboy
    Expand Collapse
    Guest

    #13
    The view count is generated by unregistered users browsing the forum also.

    At one stage today there were almost 7000 people looking at the iPhone form alone. There weren't 7000 users logged in and browsing. Some threads received 500 views before a logged in user even saw it.

    Pipe down.
     
  14. Dennis187
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Dennis187

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Location:
    below you
    #14
    I was and still am going to say that it's because of Apple and Google's relationship, haha, but some of the above responses wouldn't justify this post.
     
  15. divisionbuyzero
    Expand Collapse
    macrumors member

    divisionbuyzero

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #15
    YouTube was CRAWLING last night on Wifi. I paused my video and ran a speed test: 20 down 5 up. I'm guessing it could have been youtube's servers I doubt it's iOS related.
     
  16. sarcosis
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 25, 2006
    #16
    Are you using the new YouTube apparently or the YouTube site?
     
  17. Trek2100
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Trek2100

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Catonsville, MD
    #17
    Yesterday I looked up a music video on Safari. It linked to a YouTube video and played exactly as expected (within Safari), perfect. I then downloaded the YouTube app from the app store. I searched for the same video and the dang thing was very slow and kept locking up:mad:. Same thing happened today so I deleted the app and went back to Safari. All is well again:). No difference between WiFi and LTE when using the new YouTube app. Both locked up.
     
  18. rmwebs
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #18
    Working fine for me. Probably your ISP throttling traffic to it.
     
  19. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #19

    Oh shut up. It's not like I was rude about it.

    ----------

    I've tried on both the new app and the website on safari. All other video stream sites load videos perfectly except for youtube.
     
  20. iFanboy
    Expand Collapse
    Guest

    #20


    Actually, yes. Yes you were.

    Posting here isn't a guarantee of immediate help :rolleyes:
     
  21. Sixpack446
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #21
    Go find another thread to derail. I said thank you for the replies in my earlier post. Get lost you troll.
     
  22. bozzykid
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #22
    There have been widespread reports of slow WiFi on the iPhone 5. This may not be a YouTube problem but a general wifi issue with the phone.
     
  23. Trek2100
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Trek2100

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Location:
    Catonsville, MD
    #23
    I've been using my WiFi for the better part of 3 days with absolutely no slow down. The speed test showed the full 15 Mbits download speed which is what I have at home. The only problem was with the new YouTube app from the app store, both on WiFi and LTE. My problem was with the app because all worked fine through Safari. Can't say for other folks. And, no problem at Starbucks,
     
  24. Daveoc64
    Expand Collapse
    macrumors 601

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Bristol, UK
    #24
    In my case, I don't think that's the problem.

    Videos load ok from other sites and other usage of Wi-Fi seems fine.
     
  25. bozzykid
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #25
    It could of been a temporary Youtube issue. One of the posts mentioned it worked better on LTE which isn't surprising giving the current issues with WiFi. I'm sure there are several issues here.
     

Share This Page