"4G" Indicator on unlocked iPhone 4S?

Discussion in 'iPhone' started by cafleming1987, Jun 20, 2012.

  1. cafleming1987 macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #1
    Let me begin by saying that I understand the 4G indicator is for the HSPA+. I am considering buying the unlocked 4S, due to some upcoming trips abroad. Now, while I am in the US connected to ATT's HSPA+ on a factory unlocked iPhone 4S, will it display the 4G icon? I cannot seem to find anything concrete on whether of not it will only show on a ATT locked 4S. It would be nice to have the 4G indicator to know when it is connected to the HSPA+.
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    It will show it as long as you are on any HSPA+ network.
     
  3. cafleming1987 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #3
    Thank you.
     
  4. thinkadam macrumors regular

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Location:
    Canada
    #4
    4G docent show on Bell Mobility in Canada...and its HSPA+
     
  5. chrisu91 macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Location:
    Ontario, Canada
    #5
    Same with me. AT&T insists that their 3G network be considered 4G.
     
  6. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #6
    Just like Verizon wants LTE to be called 4G when it's really 3.75G.
     
  7. MacInTO macrumors 6502a

    MacInTO

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Location:
    Canada, eh!
    #7
    I'm on Rogers and I've never seen "4G" displayed in Canada.

    I've seen it on ATT in the US though.
     
  8. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #8
    I've also never seen the 4G indicator when connected to HSPA+ here in NZ. I believe that it's specific to AT&T.
     
  9. cafleming1987 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #9
    Thank you for all of the replies. I'm not worried about it displaying 4G when I am abroad, just when I am at home in Arizona. One of the articles I read made it seem like it will only work on the 4S locked into the AT&T network, and not on the unlocked model even running on the same HSPA+ network.
     
  10. MacInTO macrumors 6502a

    MacInTO

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Location:
    Canada, eh!
    #10
    I have a factory unlocked 4s it works fine everywhere. I use it on Roger in Canada and ATT in the US.
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    You know it's just a gimmick right?
    Wether it displays 4G or 3G up there you will get the same exact speeds.
    My 4S is on 5.0.1 and still shows 3G up there and still connects on hspa+ and gets great speeds with AT&T.
    Maybe I should switch the indicator to 5G since I'm jb to look and feel extra cool:D
     
  12. cafleming1987 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #12
    Does it shows the 4G icon when you are on the ATT network?
     
  13. gngan macrumors 68000

    gngan

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    MacWorld
    #13
    It's only a icon. lol
    Will you feel better/cooler to have 10G there?
     
  14. cafleming1987 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #14
    Actually, I was only curious.
     
  15. reclusive46 macrumors 65816

    reclusive46

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Location:
    Canada
    #15
    It is nothing to do with an AT&T iPhone, an unlocked model shows it. It is to do with the AT&T carrier profile, which is installed when you put in an AT&T sim in the phone and goes when you take the sim out, the reason it doesn't show 4G on another other network is because the network has the 4G indicator turned off in their carrier profile. For example, T-Mobile UK 12.0 has this turned off.
     
  16. takeshi74 macrumors 601

    Joined:
    Feb 9, 2011
    #16
    Try reading the very first sentence in this thread.
     
  17. MacInTO macrumors 6502a

    MacInTO

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Location:
    Canada, eh!
    #17
    Yes, it shows 4G when I'm on ATT.
     
  18. theonekcrow macrumors 6502a

    theonekcrow

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Location:
    Indiana
    #18
    I was gonna say to change the icon to something like H+ like AT&T does on some of their early android phones, at least that was telling the truth!
     
  19. vastoholic macrumors 68000

    vastoholic

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Location:
    Tulsa, OK
    #19
    Bought my 4s outright off contract from apple, and use it on AT&T, it shows 4G for me.
     

Share This Page