802.11n AirPort Extreme & XBox 360 problems — fixed?

Discussion in 'Console Games' started by J@ffa, Sep 4, 2007.

  1. J@ffa macrumors 6502a

    J@ffa

    Joined:
    Jul 21, 2002
    Location:
    Behind you!
    #1
    Anyone know if that issue with XBox 360‘s and the new AirPort Extremes has been fixed yet?

    Edit: If it hasn't, and I have to select the a/b/g option from AirPort Utility, am I likely to see better range even on g equipment?
     
  2. wwooden macrumors 68000

    wwooden

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Burlington, VT
    #2
    I have a 360 with the 360 wireless adapter, I recently just bought the Apple Airport Extreme w/ Gigabit and I'm not having any problems. We don't have any "N" devices on our network, everything is either b or g. What were some of the problems people were reporting? I didn't even think about any compatibility problems when I went to buy the new router.
     
  3. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #3
    I've had my 802.11n Apple router for a while, and I've had not a single issue with it. Works perfectly with the 360.
     
  4. ~J~ macrumors 6502

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Location:
    3rd Rock from the sun
    #4
    I have an AEBS (in 2.4GHz mode -n w/ -g compatibility)... works fine with my XBOX360 wireless. The only issue I've had is with the encryption, if I have the AEBS set to WPA2 ONLY, the XBOX cant do it, but there is a WPA/WPA2 mode that works with the XBOX.

    What issue is everyone referring to?
     
  5. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #5
    For a while the 360 couldn't connect to the Airport Extreme (the N version, obviously), but that's been a long while.
     
  6. J@ffa thread starter macrumors 6502a

    J@ffa

    Joined:
    Jul 21, 2002
    Location:
    Behind you!
    #6
  7. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #7
    Yeah I had the problem for a long while. I had to keep an express hooked up to act as an access point in order to get the 360 to see it.

    Maybe a secret update sorted this out. If so I can sell my express :D
     
  8. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #8
    so is the problem fixed or is it not? also, to those that have a functioning connection with this setup, are you able to successfully get NAT to open on Xbox Live? thanks.
     
  9. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #9
    I haven't had a problem in nearly three months of using mine. And I have an open NAT.
     
  10. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #10
    awesome. thanks for the info. i'm moving in a couple months, so looking into a new router, and wanted the apple extreme.

    are you using the MS network adapter, or some other third party?
     
  11. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #11
    I use the Microsoft adapter. Went from a Linksys router to the Apple router, all I had to do was find the network and put in the password, and it all worked from there.
     
  12. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #12
    My wireless adapter still wont see my airport extreme at all. Irrespective of what settings.
     
  13. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #13
    Weird. I wonder if I could find someone else with an AP Extreme and see if I could connect my Xbox to their network…
     
  14. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #14
    Meaning you tested out different security options, forwarded the right ports (88 and 3074 if I remember correctly), static IP on Xbox, etc? Actually, the second half of what I just wrote is irrelevant if the Xbox can't even see the Extreme.... Hmm... Have you applied the firmware update to the Extreme?
     
  15. samh004 macrumors 68020

    samh004

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Location:
    Australia
    #15
    Have you set your channel to something below 11 ? When I received my Airport Extreme (n) it was set to channel 13 that most Windows (and I guess XBOX) hardware can't actually see, by setting the channel to 11 or lower, things work.
     
  16. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #16
    Trust me... :)

    I've tried every permitation of securtity and ports.

    I've tried every broadcast channel

    I have the latest firmware in my extreme

    My 360 has the lastest dashboard


    Irrespective of what I do - there is no communication between my airport extreme and 360.

    I have to use my airport express bs as an access point otherwise I'd be buggered completely.
     
  17. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #17
    That's a bummer. I'm sorry to hear it's not working for you. At least you have the express to make it work...

    I wonder why it works for some and not others...
     
  18. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #18
    Maybe the age of it ? My adapter is one of the first from back in Dec 2005. Maybe there was some hardware difference implemented somewhere along the line.

    Kind of a bummer though, because i wanted to sell my express when I got the extreme but have been unable to do so. Oh well.
     
  19. twoodcc macrumors P6

    twoodcc

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Location:
    Right side of wrong
    #19
    so you have an old airport extreme?
     
  20. Tom B. macrumors 65816

    Tom B.

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Location:
    London
    #20
    My 360 has never seen my new Airport Extreme either. :(
     
  21. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #21
    No, I think he's saying that he has an old 360 adapter.

    MacRumorUser, are you at least streaming music to your express? :eek: B/c that'll at least make it worth it, right?
     
  22. e.m. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Location:
    San Francisco
    #22
    Is your adapter one of the launch ones too? I'm just trying to see if there's a correlation.
     
  23. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #23
    Nah the express is merely used as an access point for the 360 and nothing more at this stage :eek: It is a waste, but I only really turn it on when the 360 is on and hence save a small bit of energy instead of leaving it on all the time.

    And your right! I did mean my 360 Wireless adapter is from Dec 2005.
    My Airport Extreme BS is the new model.
     
  24. Tom B. macrumors 65816

    Tom B.

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Location:
    London
    #24
    Yeah, I think i got it within the first month it was out.
     
  25. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Other
    #25
    Interesting! I wonder if we'd qualify for a replacement if we nagged M$ ;)
     

Share This Page