Anyone else have malfunctioning flash?

Discussion in 'iPhone' started by appleguy123, Oct 3, 2012.

  1. appleguy123 macrumors 603

    appleguy123

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Location:
    15 minutes in the future
    #1
    The iPhone should have two flashes when taking a photo, the second being brighter than the first. The second is dimmer than the first on my iPhone, and it shows.

    Is this software, or should I take it to Apple?

    This is a photo taken in somewhat low light with flash on my iPhone.

    image.jpg
     
  2. w00t951 macrumors 68000

    w00t951

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #2
    The initial flash helps the camera focus on dim subjects, and the second flash illuminates it for the picture.

    Whoops, I didn't read the post carefully enough.
     
  3. rxllrn macrumors member

    Joined:
    Sep 18, 2012
    #3
    All you need to do is do a hard reset: home + sleep/wake for 10s and then let go.
     
  4. chdwil macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #4
    I had the same issue. A hard reset fixed it.
     
  5. zorinlynx macrumors 601

    zorinlynx

    Joined:
    May 31, 2007
    Location:
    Florida, USA
    #5
    INSTRUCTIONS TO FIX:

    1) Remove any flashlight apps you might have installed.
    2) Reboot the phone. (hold power switch, wait for slide to power off, slide, turn it back on once it turns off)
    3) Install "Flashlight by Rik" from the App Store. After trying several flashlight apps, this one didn't seem to cause the problem. On top of that, it's free and has absolutely no ads, and is much faster than any other flashlight app I've ever used.

    It was like a double-win, fixing my problem and getting rid of my old ad-infested flashlight app. :)
     
  6. appleguy123 thread starter macrumors 603

    appleguy123

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Location:
    15 minutes in the future
    #6

    Thanks guys.
     
  7. petes67bird macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2012
    Location:
    Illinois
    #7
    As others have stated, a hard reset fixed mine as well.
     
  8. JodyK macrumors 6502a

    JodyK

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Location:
    Northern Atlanta suburbs
    #8
    Noticed and had this same problem tonight ... Hard reset jut now seems to have fixed it. I'll post update if I notice it does it again soon.
     
  9. bigcstyle4 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #9
    The hard reset only seems to be a temporary fix. It's come back every day, requiring another reset.
     
  10. pnoyblazed macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #10
    *knocks on wood* don't have that problem on mine..
     

Share This Page