Anyone else update Carrier Settings w/JB 2.2.1? Lost AT&T Carrier Logo Forever?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by SFStateStudent, Feb 7, 2009.

  1. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #1
    I've updated my partner's 3G iPhone non-JB, and was getting ready to update. Anyone update, and notice any difference?:eek:

    Go into iTunes>Connect iPhone>Update Apps>Prompt Screen: Carrier Settings Update>2.9 to 3.1
     
  2. moka macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Location:
    California
    #2
    apparently it is to improve your cell service. not sure if its only 3G or Edge too... :)
     
  3. SFStateStudent thread starter macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #3
    Did you do the update?
     
  4. moka macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Location:
    California
    #4
    Yes, I did. Although i am using a First Generation Iphone.
     
  5. SFStateStudent thread starter macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #5
    Well, I'm going to just update the carrier settings and then go to BED...:cool:
     
  6. moka macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Location:
    California
    #6
    go ahead, i have a JB Iphone and the update does not seem to be effecting it in any way. so you should be safe...
     
  7. StevnJ9971 macrumors member

    Joined:
    Aug 31, 2008
    #7
    Yeah, I also did it last night and haven't had any problems.
     
  8. mickcris macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2008
    #8
    I have the "at&t carrier logo" replacement package installed and it is no longer working. I am thinking that this update caused it to not show up anymore.
     
  9. SFStateStudent thread starter macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #9
    +1 ^^^ Mine is bye-bye as well. Besides that, everything seems just fine. I'll try to reinstall...:(
     
  10. steve knight macrumors 68020

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #10
    reinstalling it did not bring it back either.
     
  11. mickcris macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2008
    #11
    saw this posted on another site. i guess this may be why?

    iPhone users in the US have recently been hit with a "carrier update" when they sync with their machines, and a little digging reveals that the package contains two "AT&T M-Cell" carrier logos -- suggesting that Ma Bell's upcoming MicroCell femtocell is close to launch. Still no word on how much the Cisco-sourced hardware will cost when it does arrive and we're still not super-stoked on the idea of paying a monthly fee to improve AT&T's own service, but if you've been patiently waiting to take matters into... [Read More]
     
  12. SFStateStudent thread starter macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #12
    Good stuff; definitely NOTHING on the install, thanks mick...:cool:
     
  13. mickcris macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2008
    #13
    Saw there was an update for the att carrier logo package on Cydia this morning. I updated it, but it still did not change the logo.
     
  14. SFStateStudent thread starter macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #14
    So, are you showing the same AT&T logo (blue & white circle, sorta' blue tiger stripes)? B/c I'm not showing anything at all but the standard AT&T letters. I have my US Marines Theme and the USMC shows up in the Carrier position on the status bar...
     
  15. mickcris macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2008
    #15
    I am showing just the AT&T capital letters. The circle and lower case letters from the cydia package disapeared with the carrier update. I figured that the package on cydia was updated today to correct this, but it did nothing when i installed it.
     
  16. tkauftheil macrumors newbie

    Joined:
    Feb 8, 2009
    #17
    I found a way to change the Carrier Logo

    Long time reader, first time to post. I too noticed the custom logo was gone. After tooling arounf in the file system I stumbled on the correct directory and added my custom .png's.

    If you place your custom file named:
    Default_CARRIER_ATT.png and FSO_CARRIER_ATT

    in the directory path: User/Library/Carrier Bundle/ATT_US
    (that is the general path, just going off of memory)

    you can change the logo. I have been using a custom one I made for the old Cingular logo.
     

    Attached Files:

  17. UFMatt macrumors member

    UFMatt

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #18
    Are you saying you're losing the text that says "at&t" or you had the blue att logo and it erased it? :eek:
     
  18. blik macrumors newbie

    Joined:
    Jul 28, 2008
    #19
    Did you upgrade your carrier settings?

    I had custom ones made and put in that folder................and after the upgrade I lost the custom ones.............I went and put them back into that folder and still nothing..............

    I cannot get my custom ones back

    any suggestions??
     
  19. Gix1k macrumors 68030

    Gix1k

    Joined:
    Jun 16, 2008
    #20
    So I can do this update and not affect my JAILBREAK?
     
  20. tkauftheil macrumors newbie

    Joined:
    Feb 8, 2009
    #21
    Sorry, I should have included more dets.

    My phone in a 2g model that is JB and unlocked. w/ 2.2.1. I did do the 'Carrier Update' and that is when I discovered (as most everyone else has) my custom carrier logo was gone. I went to the usual spot to try to get it back. I want to say it is in /system/carrier bundle/att (or something to that effect. edit: this is the folder I had originally placed the custom logo's) I dropped my logo's in that folder and re-booted the phone but the logo was still the test 'AT&T'. I poked around a bit longer and found the folder in User/Library/Carrier Bundle/ATT_US. dropped my custom logos there and it worked. My phone is still JB'd and have had no ill effects. I don't believe it effect the unlock portion, but I cannot confirm as I am on Cingular (er.. at&t) anyway.
     
  21. Opie macrumors 6502a

    Opie

    Joined:
    Jun 17, 2008
  22. mickcris macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2008
    #23
    New update out (version 2.0) fixed issue with "AT&T Carrier Logo" package.
     
  23. Ashyukun macrumors 6502

    Joined:
    Jul 19, 2008
    #24
    Error when trying to update settings

    When I try and update the carrier settings, I get the following error message from iTunes:

    "iTunes could not update the carrier settings on your iPhone. An unknown error occurred (0xE800003D).

    Make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later."

    Anyone else encounter this, or have any clue what is wrong?
     
  24. Reland macrumors newbie

    Joined:
    Feb 12, 2009
    #25
    I get the same error message on jailbroken iPhone 3G. Doesn't seem to effect functionality but I get the error message every time I connect phone to PC, which is getting very annoying. Just started today, Feb 12.

    ***Update***

    I got rid of the error message.

    1. Go to Cydia and remove AT&T Carrier Logo package.

    2. Reboot phone and connect to iTunes.

    3. When prompted, install new carrier settings. No error message this time.

    4. Go to Cydia and install AT&T Carrier Logo package.
     

Share This Page