iPhone Anyway to get this iPhone 3G back to complete factory firmware?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Imola Ghost, Dec 30, 2012.

  1. Imola Ghost, Dec 30, 2012
    Last edited: Dec 30, 2012

    Imola Ghost macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #1
    I'm not looking to Jailbreak or anything I just want it back to factory specs!







    FirmwareVersion: iBoot-931.71.16
    HardwareModel: N82AP
    HostAttached: true
    ICCID: 8901260900007260299
    IMEI: 011773004******
    IMSI: 310260900726029
    MLBSerialNumber: J58404J******
    MNC: 260
    ModelNumber: MB046
    NonVolatileRAM: auto-boot = 74727565
    NonVolatileRAM: backlight-level = 3236
    NonVolatileRAM: bootdelay = 30
    NonVolatileRAM: platform-uuid = 0000000000001000800000236c703c07
    NonVolatileRAM: restored-exit-status = 3078313030
    PartitionType: GUID_partition_scheme
    PasswordProtected: false
    ProductType: iPhone1,2
    ProductVersion: 4.2.1
    ProductionSOC: true
    ProtocolVersion: 2
    RegionInfo: LL/A
    SDIOManufacturerTuple: IOSDIOManufacturerID = 735
    SDIOManufacturerTuple: IOSDIOProductID = 37123
    SIMGID1: 01ffff
    SIMStatus: kCTSIMSupportSIMStatusOperatorLocked
    SerialNumber: 84841******
    SoftwareBehavior: 11000000000000000000000000000000
    TrustedHostAttached: true
    UniqueChipID: 3475**********
    UniqueDeviceID: 91ea16fce46a*************
    Uses24HourClock: false
    WiFiAddress: 00:23:6c:70:3c:07

    ActivationState: Unactivated
    BasebandBootloaderVersion: 5.9_M3S2
    BasebandMasterKeyHash: E93B43F3EF6DAED516A2D**********
    BasebandThumbprint: 599832904E8ECA72A54CEB**********
    BasebandVersion: 06.15.00
    BluetoothAddress: 00:23:6c:70:3c:06
    BuildVersion: 8C148
    CPUArchitecture: armv6
    DeviceClass: iPhone
    DeviceColor: black
    DeviceName: iPhone
     
  2. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #2
    Plug it into iTunes
    Host file pointed to Apple
    Hit the restore button and you will get a clean factory fresh install of 4.2.1
     
  3. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #3
    iTunes won't because of the current modem firmware of 06.15.00 which is an iPad version.
     
  4. 0dev macrumors 68040

    0dev

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Location:
    127.0.0.1
    #4
    Just literally do a standard restore in iTunes.

    Edit: just saw the post above (posted at the same time as me), disregard this.
     
  5. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #5
    I keep getting a 1015 error code. The phone was jailbroke and stuck in a recovery mode.
     
  6. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #6
    I actually was just now able to downgrade the modem firmware to 05.15.04 and was able to do a Apple restore and everything went fine.

    However it says we are unable to continue with your activation at this time, Please try again later or contact customer support.

    Is there a way to use the iPhone without a SIM card and just use it with wifi?
     
  7. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #7
    You will have to use redsnow again to flash/install the ipad baseband.
    Then once its done you can again dowgrade the baseband.
    After those steps it will recognize and activate with any AT&T sim.
    Your baseband is in inconsistent state at the moment.
     
  8. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #8

    Alright I'm using the RedSnow to jailbreak again and only selected to install iPad baseband.

    I'm a little confused on the reasoning to flash the iPad baseband and then again downgrade the baseband.
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Cool, you're on track.
    The reason is because you had the ipad bb installed and then tried to restore to stock firmware. Then your baseband went into inconsistent state. And then you downgrade it but was still messed up and wouldnt recognize any sim.
    Once you install the ipad bb again and then downgrade it and then restore it to stock firmware with itunes it will activate with a sim in.
    I know many steps but remember next time never to restore to stock firmware when having the ipad bb. That's what happens.
     
  10. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #10
    Once I updated to the iPad baseband. I went into redsnow again and have been trying to downgrade it but I keep getting a USB connection error.

    Argh, aggravating!
     
  11. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #11
    I had the same issues as you're having. To fix, here's what I did (keep in mind, the iPhone had the ipad baseband).

    I restored the 3G to iOS 3.1.3, got the 1015 error, used TinyUmbrella to kick it out.

    Downloaded PwnageTool 4.2 and created a custom 4.2.1 ipsw. Entered pwned dfu mode and restored.

    Downloaded the latest version of redsn0w, downgraded the ipad baseband to 5.15.xx

    Restored to an official 4.2.1 firmware.
     
  12. Imola Ghost thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Mar 21, 2009
    #12
    I believe I got everything back to stock firmware however it won't let me go any further than the emergency lock screen because I don't have a AT&T SIM card that works or fits, my wife and I both have smaller SIM cards.
     
  13. FlatlinerG macrumors 6502a

    FlatlinerG

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Location:
    Ontario, Canada
    #13
    You'll need an AT&T sim for it then if it isn't jailbroken. If you have any friends with a sim that will fit in it that is all you need. Just to put it in for a few seconds to activate, then you can remove it and use it with WiFi.
     
  14. Stooby Mcdoobie macrumors 6502a

    Stooby Mcdoobie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    #14
    Keep in mind that you can use a dead SIM card to get around the activation screen. So if you have any old phones lying around that used the bigger SIM card, check those.
     
  15. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #15
    You can find an AT&T sim on eBay for $1 shipped.
     

Share This Page