Aperture is not exporting edited images accurately; results look awful

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by TelaMoon, Sep 15, 2010.

  1. TelaMoon macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #1
    I edited some pictures in Aperture, was pleased with the results, then exported them to my email to send to one of the hosts of an event I photographed. The images came out looking pixelated... the best way to describe it is that hair in some shots look like tinsel... I cannot figure out what is going wrong in regards to exporting.
    To recap, I shot the images in RAW, edited them in Aperture then exported them to MAIL.
    Anyone else experience this issue and found the fix?
    Thank you
     
  2. psxguru macrumors 6502a

    Joined:
    May 19, 2006
    #2
    What preset are you using?

    Go to preferences | export and select or edit a preset that you know will give you good results. You can also change the image size in mail depending on your preset used.

    As a test, do a normal version export to a folder. Then set the email export preference to this preset and try the mail export.
     
  3. TelaMoon thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #3
    Thank you!!

    I almost sent you a long-winded confused message... then reread your suggestion and it worked!! Going into PREFERENCES and adjusting the settings there is KEY.

    Thank you!!!

    :)
     
  4. psxguru macrumors 6502a

    Joined:
    May 19, 2006
    #4
    Glad you figured it out :D
     

Share This Page