AT&T locking some GoPhone sims to prepaid phones! Will not work with iPhone.

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Alleyoop, Oct 1, 2009.

  1. Alleyoop macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #1
    So if any of you have been following my immense amount of threads lately dealing with my frustration in not being able to get a prepaid sim to work in my iPhone 3G with 3.0, I have figured out why it wasn't working-even after unlocking the phone. Certain prepaid GoPhones from AT&T lock the sim to the goPhone. Supposedly even if you can get a customer service rep to change the IMEI, it still won't work. After reading through my pamphlets with the goPhone I did find the information..

    "For new GoPhone customers, once the device and SIM are activated SIM cannot be used with any other device for a set period of time..."

    I believe that is 180 days from reading threads about it in another forum.

    Anyone know of another pay as you go sim that will definitely work? I need to get one asap. Thanks!
     
  2. Jeffrosproto macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2008
    #2
    Did you try going to the AT&T store and just asking for a GoPhone SIM? That's what I did (about 2 months ago), and it worked perfectly. Its $25 before tax.
     
  3. bkehoe macrumors newbie

    Joined:
    Oct 1, 2009
    #3
    Funny, I was just about to start a thread on the same issue.

    I'm in Ireland and had an O2 UK iPhone 3G which I had 3.0.1 unlocked with ultrasn0w. I recently upgraded to the 3GS and decided to give my old 3G to my girlfriend who is in the US for a few months with studies.
    While I was visiting last week I tried putting her AT&T prepaid sim into the iphone; she got it as a phone&sim package. However it wouldn't work or connect to the AT&T network at all. I then tried a t-mobile sim I'd bought for myself for my stay and it worked perfectly, so I left it with her, but ideally she'd like to be able to use her at&t sim and keep her number.

    I didn't have time to do any further research while there so though I'd ask when I got back, which I'm doing now.

    So has anyone got a sim 'unlocked' from the handset it came with?
     
  4. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #4
    So have you tried unlocking your iPhone?
     
  5. Alleyoop thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #5
    Yes, I unlocked the iPhone with ultrasn0w.
     
  6. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #6
    It sounds like they really got it locked down now. I activated my GoPhone back on June 19 and I was able to use it with my iPhone right away. They must have just recently made this change then.
     
  7. Alleyoop thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #7
    No, I haven't. I am actually scared to waist money on another goPhone. They made me register the goPhone at the AT&T store, so I don't really know how it works, but perhaps they could lock that sim to the phone on my account? I suppose I could tell them not to because it is for a friend or something. But I am wary that maybe some new goPhone sims will only work with goPhones.
     
  8. Alleyoop thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #8
    Yes, I heard it was a very recent change; but can't recall off hand when it started. It may not be the case with every new goPhone account, however, but I do not know the specifics as to which ones.
     
  9. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #9
    Well I hope you get something figured out. I have added the unimlited data plan to my GoPhone plan and now my iPhone works exactly like my 3GS does complete with push. I almost wish I didn't have the contract on my 3GS still to complete.
     
  10. Jeffrosproto macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2008
    #10
    What I did: (on or around August 8th iirc) I went to my local AT&T authorized retailer. I went to the guy working and said something like "I bought a used GoPhone and need a SIM card for it." He asked about activating it there, i just said no thank you. I used the online activation service and everything went smoothly. YMMV.
     
  11. Alleyoop thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    #11
    Wow. How much is unlimited data on GoPhone?
     
  12. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #12
    It runs $19.99, the same as a 2G iPhone data plan.

    I don't think AT&T is offering that data plan to everyone yet, just those who got a text message saying they could get it. I got the message on Friday and when I called on Sunday, I was able to sign up for it with no problems and it became active on 10-1. Other people have tried to get it and they get told that AT&T isn't offering it.
     
  13. Jeffrosproto macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2008
    #13
    Pick your plan or pay as you go? Do you have to sign up for it every month or is it automatically recurring?
     
  14. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #14
    I have the Pick a Plan and it's billed automatically each month.
     
  15. willpower101 macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2009
    #15
    how do you get this unlimited??? the only option on the pick-your-plan option is the 19.99 100mb plan which would be used up in a single youtube video.

    And the pay-as-you-go option seems like it would be really expensive. 19.99+1dollar a day connection fee = 50$ base
     
  16. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #16
    You can't. I was only able to get it because they sent me an SMS saying it was available. When I called, the lady knew exactly what I was talking about and gave me the unlimited data plan. It's not available to anyone from what I can tell so it may just be a trial thing where only a few people are offered it.
     
  17. willpower101 macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2009
    #17
    kk. I'll try calling them in the morning and feining ignorance. I can't get a contract and i go through about 2 gigs a month of data on sprint so I need the unlimited data.
     
  18. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #18
    You probably won't have any luck.

    AT&T used to offer the $19.99 unlimited data for GoPhones but too many people abused it including iPhone users.

    I am very lucky to have it and because of that, I don't abuse it because I don't want it yanked away. I only use it to download a song or two a week and that's about it. Using a GoPhone sim in an iPhone while accessing data uses more battery power than a regular iPhone sim will. I'm not sure why, but this happens on all three of my iPhones (2G, 3G, 3GS) so it's nothing I am doing wrong. It also happens no matter what firmware version the phone has. It will drop as much as 5% just to download a song.
     

Share This Page