Bad ESN

Discussion in 'iPhone' started by confrontation, Feb 19, 2012.

  1. confrontation, Feb 19, 2012
    Last edited: Feb 19, 2012

    confrontation macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2012
    #1
    Hello , sorry if this has been posted b4.
    Im from New Zealand and Im wanting to know if a iPhone 4s with a bad ESN from the USA (sprint or verizon networks) can be used on a network here in New Zealand?
    We use WCDMA and GSM here in New Zealand.

    Also , What is the new activating rules? would the phone not have had to been activated already for me to use it here?

    Any help would be great.

    Thanks
    Greg
     
  2. Mars478, Feb 19, 2012
    Last edited: Feb 20, 2012

    Mars478 macrumors 6502a

    Mars478

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Location:
    NYC, NY
    #2
    Which network would you be using in New Zealand? WCDMA or GSM?
     
  3. confrontation thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2012
    #3
    Australia?? How dear you.....LOL.
    We are not part of Australia , we are our own country.
    I will be using a GSM/WCDMA network (GSM 850 for its 2G / WCDMA 2100 for its 3G).

    Thanks
     
  4. confrontation thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2012
    #4
    also want to use it on a WCDMA 850 network aswell.
     
  5. confrontation thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2012
  6. 808? macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Location:
    Hong Kong
    #6
    Is the phone locked or you got an unlocked phone directly from Apple?
     
  7. lordofthereef macrumors G5

    lordofthereef

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Boston, MA
    #7
    Here's the thing... you can't use the CDMA network. That remains locked to verizon. Only the GSM part of the Verizon 4S is factory unlocked for all networks outside of the US.
     
  8. Mars478 macrumors 6502a

    Mars478

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Location:
    NYC, NY
    #8
    Apologies... it was late. I have edited the post to reflect the correction.
    Are you using a SIM card?
     
  9. confrontation thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2012
  10. Tarzanman macrumors 65816

    Joined:
    Jul 16, 2010
    #10
    To my knowledge, no.

    I AM NOT SURE, but I do not think that the Verizon phones have the firmware for operating the UMTS radio.

    Besides that, I am pretty sure that there is a software lock on the carrier.

    I would email Verizon tech support to find out what they say.
     
  11. RotaryP7 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Miami, FL
    #11
    I'm sure you can flash it. :cool:

    If not use the GSM.
     

Share This Page