Brand new iMac i7 3.4ghz... hard drive fan speeds maxed

Discussion in 'iMac' started by theaero, Oct 30, 2011.

  1. theaero macrumors 6502

    Joined:
    Mar 5, 2008
    #1
    I have a brand new iMac i7 3.4ghz with the upgraded 2GB graphics card. It is completely stock and fresh out the box, with no programs installed but Chrome. Running 10.6.8, all updates installed.

    The hard drive fans run at just about 5k constantly. Nothing is in use. I turned it on, it was fine, and then I get home, and it sounds like a vacuum cleaner. I think "huh, maybe its running scripts in the background and needs some time." So I left it alone for a day, and the entire time, fans aplenty. I then restarted, and, the fans are on as SOON as I press the power button. I tried this:

    http://support.apple.com/kb/TS1433

    no luck. Activity monitor shows... nothing. Absolutely nothing is running. Disk activity is at zero.

    Any ideas? I am strongly considering returning this machine.


    Example:

    http://i140.photobucket.com/albums/r14/theaero/Screenshot2011-10-30at10454AM1.png
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    If you have already reset the SMC, then taking it to Apple sounds like the only choice.
     
  3. macmastersam macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Location:
    Essex, england
    #3
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-gb) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

    The fans were probably loud, the whole time, even in the store. You probably didn't notice the fans because of the sound of other people made. Which made it harder to hear the fans.

    I would recommend going back to apple store to see what the blue shirts guys/ geniuses can do about it.
     

Share This Page