iPad Can’t get SD cards to be recognised by iPadOS 13

Koshington

macrumors newbie
Original poster
Jun 29, 2019
11
2
Build Number ― 17A5508m

I have SD cards from a Fujifilm X-T3 camera that worked on ios12 but are ignored by iPadOS 13.

It appears that Fujifilm format JPEG or RAW is no longer supported in iPadOS 13
I’ve tried from other sources like a DJi Drone and they work fine.

Anyone else having this problem?


I may have to wind back to iOS12 as cant really help beta testing 13 if I can’t get any of my images into it.
 
Last edited:

Koshington

macrumors newbie
Original poster
Jun 29, 2019
11
2

mdelrossi

macrumors regular
Jun 22, 2005
111
56
I renamed the SD card to No Name, FUJIXT3, and back again to Untitled. They all work. It must be something in the way the fuji cameras name or its the renaming that sets some sort of flag.

Go figure
 

mdelrossi

macrumors regular
Jun 22, 2005
111
56
Welp, on a "in camera formatted" SD card, you can see the SD card, you can see the files, but you can't import them or move them, either in Files or Photos. So, it's getting closer.

If you rename the card, then you can import and move/copy the photos.

So moral of the story, rename your cards and Don't Format In Camera.

iPad pro 12.9 2018 iPad OS dev beta 4

 
Last edited:
  • Like
Reactions: Osamede

Koshington

macrumors newbie
Original poster
Jun 29, 2019
11
2
has beta 3 improved the releiabity of accessing SD cards from Fujifilm camera RAW files?
 

riraro

macrumors newbie
Nov 12, 2018
7
2
Bern, Switzerland
has beta 3 improved the releiabity of accessing SD cards from Fujifilm camera RAW files?
No, I’m still not able to import from my „UNTITLED“/„NO NAME“-SD Cards with Dev-Beta4. Its the same issue on sony-camera-formatted SD cards.
I sent a bugreport a few days ago.
 

Koshington

macrumors newbie
Original poster
Jun 29, 2019
11
2
No, I’m still not able to import from my „UNTITLED“/„NO NAME“-SD Cards with Dev-Beta4. Its the same issue on sony-camera-formatted SD cards.
I sent a bugreport a few days ago.
Yeah I sent the same bug report back on Beta2
Just so your aware I've been having an issue with card readers since returning back to ios 12.
the photo app Initialises Import when a card is Inserted into the reader (and Ive tried 2 others) loads up a few thumbnails then exits import menu, then it initialises Import again and so on, in a continuous loop.
rendering it useless. all cards ive tried and readers worked before trying ios13