Can I simply sell my iPhone 6 and swap the sim to a 6s?

Discussion in 'iPhone' started by gusping, May 8, 2015.

  1. gusping macrumors 6502

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Location:
    London, UK
    #1
    Although I'm on a two year contract with my iPhone 6, I may get the 6s. How do I go about changing? Can I simply sell my 6 and put the sim into the 6s without telling my carrier and everything will work ok?
     
  2. kmj2318 macrumors 68000

    kmj2318

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Location:
    Naples, FL
    #2
    I can't speak for your carrier, but that's how Verizon works. Most contracts are not really for the phone, but for the line.
     
  3. QCassidy352 macrumors G3

    QCassidy352

    Joined:
    Mar 20, 2003
    Location:
    Bay Area
    #3
    It works on AT&T, and I'm 99% sure t mobile. Not sure about sprint.
     
  4. WestonHarvey1 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 9, 2007
  5. LoloBond macrumors 6502

    Joined:
    Nov 21, 2011
    #5
    You need to remove the SIM card before turning on the phone.
     
  6. iamMacPerson macrumors 68030

    iamMacPerson

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    AZ/10.0.1.1
    #6
    For most carriers, yes. If you are on a GSM carrier (AT&T, T-Mobile) or a GSM-dependent carrier (that is just waiting for more CDMA devices to be deactivated before completely moving to GSM) (Verizon) then you will have no problems.

    Before you boot up the new phone however, make sure to swap over the SIM cards. It just makes it easier instead of waiting until it boots up. Did this with my 6 Plus.
     
  7. Roessnakhan macrumors 68040

    Roessnakhan

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    ABQ
    #7
    No, you can switch SIMs in the iPhone without rebooting. The only instance where I've ever had to reboot a phone when changing a SIM was some Android phones back in the day, but even they allow for hot swapping SIMs now.
     
  8. LoloBond macrumors 6502

    Joined:
    Nov 21, 2011
    #8

    My phone came with a new sim and as soon I turned on my old iPhone stopped working.
     

Share This Page