Can I upgrade Powerbook G4 from OS X 10.4 to 10.5 ?

Discussion in 'macOS' started by Raindawg, Mar 21, 2011.

  1. Raindawg macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2011
    #1
    I have a powerbook G4 1.67 GHz running on OS X 10.4.11 ... does anyone know if I can upgrade this to say 10.5 ?
    thanks
     
  2. iThinkergoiMac macrumors 68030

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Location:
    Terra
    #2
    Yes, if you purchase 10.5 (it won't show up in Software Update).

    10.6 won't install on any PPC machine.
     
  3. iThinkergoiMac macrumors 68030

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Location:
    Terra
  4. Raindawg thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2011
    #5
    Can I also upgrade internal hard drive ?

    Thanks for the replies ...:cool:
    I notice that ithinkergoimac has 250 Gb hard drive on a G4 1.5 GHz, so can I upgrade mine, and if so how do it ? I've got a alu G4 powerbook 1.67 GHz with 100 Gb HDD ...

    thanks
     
  5. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
  6. iThinkergoiMac macrumors 68030

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Location:
    Terra
    #7
    This is very true. You have to disassemble the computer to the point of taking the top case entirely off.
     
  7. jamswirl macrumors regular

    Joined:
    Feb 25, 2011
    #8
    Don't do it.
    I upgraded my powerbook g4 1.67ghz to 10.5 and it slooooooooooooowed it down.
    You're better off enjoying 10.4 rather than fighting the boredom of 10.5 taking so long to load anything on that laptop.
     
  8. cal6n macrumors 68000

    cal6n

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Location:
    Gloucester, UK
    #9
    I put Leopard on my 1.67 and it ran just as well as Tiger. I would suggest that you max the RAM out to 2GB, though.
     
  9. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #10
    ^Agreed. My brother runs Leopard on his PowerBook G4 without issue.
     
  10. joepunk macrumors 68030

    joepunk

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Location:
    a profane existence
    #11
    Old thread by todays web standard but I just have to ask. I have around 15gigs left of HD space and would I be ok in installing Leopard or do I need more room? I'm using a Powerbook G4 1.5 with 2gb Ram and 80gig HD.
     

Share This Page