Can't get photos to delete off of iPhone

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by dakotadakota, Mar 24, 2014.

  1. dakotadakota macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #1
    So about every 6 months or so, I put all of my photos/videos on an external harddrive to free up a bunch of space on my phone. I've never had a problem with it ever, until yesterday. I moved the photos to my harddrive, clicked delete photos after they transferred. The memory freed up (about 7gb), so I know the pictures are no longer ON my phone, but they are. theres still a few thousand pictures on my camera roll, but when i click on a picture, it turns white. I cannot figure out how to get these off. I've done multiple hard resets, nothing. What's even more weird is when I go to iPhoto on my macbook, it shows them still on my phone, but as blank JPEG files. Anyone have any idea what to do or have you had this problem before? Thanks ahead of time for any answers!
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  3. dakotadakota thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #3
    Just finished this, still nothing.
     
  4. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #4
    Don't restore your backup, just do a fresh install of iOS and redownload your apps.
     
  5. RafixPhoenix macrumors regular

    Joined:
    Dec 30, 2013
  6. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    Exactly.
    Its your backup file that you keep inheriting back the same issue.
    Setup as new, all probs will be gone and you will live happily ever after:)
     
  7. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #7
    Are you syncing a folder with iTunes? Synced over photos can't be deleted
     
  8. dakotadakota thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #8
    Finally got it done doing a fresh install and redownloading apps. thanks guys!
     

Share This Page