General Can't sign in to iMessage and Facetime with my Apple ID, only one or the other

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by kalirob99, Mar 13, 2013.

  1. kalirob99 macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #1
    I have an iPhone 5 running iOS 6.1.2 on AT&T.

    I've noticed I am unable to use my Apple ID for both Facetime and iMessage; if I am signed in to one of them, I'm unable to sign in to the other. I get in a loop of the phone repeatedly popping up a password entry screen for the Apple ID.

    If I cancel the process and sign out of either, I can successfully sign in to the other. But no matter which I sign into first, I cannot sign in to both at the sametime. >__<

    Any ideas on a fix? It's driving me nuts.
     
  2. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
  3. MrThompsonR macrumors 6502

    MrThompsonR

    Joined:
    Dec 15, 2009
    #3
    In the settings for each app do you have multiple entries...? I can be reached on Facetime with either my cell or Apple ID/ email add...
    In messages I have "iMessage" ticked to "on" and under "Send & Receive" I have 2 Addresses listed, my cell no. and my Apple ID/ email add...
     
  4. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #4
    Yeah, for iMessage I have 4 addresses; my phone number, gmail, icloud and my me accounts.
    Could that be why? :/
     
  5. MrThompsonR macrumors 6502

    MrThompsonR

    Joined:
    Dec 15, 2009
    #5
    "Me accounts?" Weren't those shut down...?
     
  6. kalirob99, Mar 15, 2013
    Last edited: Mar 15, 2013

    kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #6
    I dunno. :x I'll remove it and see if it fixes it,
    EDIT: Nope, still does it. :(
     
  7. MrThompsonR macrumors 6502

    MrThompsonR

    Joined:
    Dec 15, 2009
    #7
    My mom had an issue when there would be App Store updates for installed apps... A sister( not very tech savvy) created a new account for the initial setup. Later She was able to link it to an existing account... Then of course depending on which account she was logged into some of the apps wouldn't update because they were installed with a different account... To fix the errors/ popups I'd delete and reinstall the apps under the older/ original account. This could be a similar issue...? Different apps linked to different accounts/ logins... Apple seems to like one account one device..../ no user accounts. Not sure if its about security or simplicity?
     
  8. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #8
    Wow.. Any chance you could break that down to steps? Sorry, just a sick and the cold meds made that confusing lol. :x
     
  9. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #9
    try settings>general>reset>Reset Network Settings and try again maybe
     
  10. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #10
    Guess I can give that a shot, worst case I need to re-enter Wifi passwords.
     
  11. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #11
    Nope it didn't work. :( I checked my moms phone (Only difference is iTunes account) and hers works fine. :/
     
  12. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #12
    restore the phone then
     
  13. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #13
    Alright. I was hoping to avoid it, but if it'll fix it. >_<
     
  14. iRooney macrumors 6502

    iRooney

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Location:
    Charleston, SC
    #14
    iCloud had a massive outage yesterday FYI. Could have something to do with it.
     
  15. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #15
    I'd like to think it, but it's been like this for a long while. :/ I'll see if it fixes it when I get home.
     
  16. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #16
    Save a backup, restore and then load the backup.

    Also, are you jb?
     
  17. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #17
    Alright, I'll do that in the morning. And yeah, it's jb right now.
     
  18. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #18
    What tweaks do you have installed?
     
  19. kalirob99, Mar 16, 2013
    Last edited: Mar 16, 2013

    kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #19
    Action Menu
    Action Menu Plus Pack
    Activator
    Adblocker
    AdblockerNetworks
    AppInfo
    AssistantEnhancer
    AssistantExtensions
    Auxo
    BatteryDetective
    BiteSMS
    BrightnessFix for iOS 6
    BytaFont
    CameraTweak
    F.lux
    FastblurredNotificationCenter
    FiveIconDock
    GrooveShark
    iFile
    Infinifolders
    LockInfo 5
    MobileTerminal
    NCSettings
    Nitrous
    NoNewsIsGoodNews
    NoSpot
    SBSettings
    Tab+
    WeatherIcon 6
    Webscrollian
    WifiAnalyzer
    Winterboard
    xCon
    Zephyr
    2x2 Folder Icons

    Think it could be any of those?
     
  20. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #20
    Umm, I don't think so , but you can test it out by removing one by one before going the restore route.
     
  21. charlituna macrumors G3

    charlituna

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #21
    Nope. You can't create one but the existing ones still work, just like existing Mac.com still work as email addresses and apple IDs.

    You should be able to log into both. If you can't then something is corrupted in your software and its screwing with password saving, unfortunately there's likely not an easy way to fix it.

    Is it the same id you use in the stores. Is it working there. If not then try logging out of all three, hard reboot and then log back in and try downloading something free, if that works try logging into FaceTime and messages.

    If that doesn't work you could try doing a reset all settings or even a full erase.

    ----------

    Didn't work because it was the wrong choice. Network settings are only about cell, wifi and Bluetooth.

    He should have said reset all settings but a restore will cover that along with other possibles
     
  22. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #22
    Well, I guess I get to look forward to a full restore tonight lol! >_< Hopefully this will fix it though.
     
  23. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #23
    Well, I just did the restore and it didn't fix it. :( Any other ideas?
     
  24. kalirob99 thread starter macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #24
    I THINK I might have found out a fix.
    First, I went in and signed into iMessages, but left Facetime logged out. I then went in Settings and turned off FaceTime altoghter. Afterwards I went to ensure iMessages was still signed in (Paranoia perhaps lol). Then I went back in and re-enabled FaceTime. The information was inserted back in, but Caller ID for Facetime was unchecked, so I selected my email address instead of phone. And both have oddly been working fine and stayed signed in since. No password requests at all.

    I have zero clue why this works, but it does. I only figured it out thanks to obsessive behavior and inability to accept it was broken lol. Seem's upon reboot I have to do the steps again, but at least it works. Any idea why this might be? :/
     

Share This Page